Hlavní obsah

Olesz po konci ve Vítkovicích zůstává v extralize. Kam zamířil?

Praha

Když před měsícem nečekaně skončil ve Vítkovicích, projevilo o služby bronzového olympijského medailisty z her v Turíně 2006 několik klubů včetně extraligových šampionů z Třince. Třiatřicetiletý útočník Rostislav Olesz se dohodl s Olomoucí.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Rostislav Olesz má namířeno do Olomouce.

Článek

„Mám radost, že jsem se s Rosťou domluvil na spolupráci. První trénink s naším týmem absolvuje už ve středu," prozradil generální manažer Olomouce Erik Fürst pro oficiální klubové stránky.

Olesz se rozhodl opustit mateřské Vítkovice po pěti sezonách a jako důvod svého odchodu uvedl trenérskou dvojici ostravského celku Jakub Petr, Pavel Trnka.

„Věřil jsem v projekt nové Vítkovice a z té cesty, kterou jsme si před třemi lety vytyčili, jsem neuhnul. Ale v klubu jsou lidé, kteří upřednostňovali své zájmy nad klubem a mé názory jim byly proti srsti. Odcházím kvůli trenérům," vysvětloval Olesz před necelými čtyřmi týdny na tiskové konferenci.

Po svém konci ve Vítkovicích, kde poslední tři roky zastával funkci kapitána, se začal připravovat s prvoligovou Porubou, za kterou dokonce v pátek nastoupil v přípravném utkání se slovenskou Dubnicí. Olesz zvažoval, jestli v Porubě nestrávit celou sezonu, olomoucká adresa je ale pochopitelně lákavější.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rostislav Olesz (uprostřed) a Vítkovice, to už je minulost.

Pro bývalého českého reprezentanta, jenž v NHL odehrál 365 zápasů za Floridu, Chicago a New Jersey, bude Olomouc třetí extraligovou štací. Kromě Vítkovic v minulosti nastupoval i za Spartu.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec