Hlavní obsah

Hokejová Plzeň posiluje útok. Plácla si s odchovancem

Plzeň

Hokejová Plzeň deset dnů před startem nové sezony Tipsport extraligy posiluje ofenzivu. Dres Škody oblékne útočník Martin Heřman, jenž na západě Čech podepsal roční kontrakt. Klub o tom v pondělí informoval v tiskové zprávě.

Foto: Profimedia.cz

Martin Heřman posílí hokejisty Plzně

Článek

„Trenéři chtěli doplnit kádr a hledali tzv. ‚power forvarda'. Proto Martina, který byl bez angažmá, pozvali do Plzně. Společně si promluvili o jeho předpokládané úloze v týmu a obě strany souhlasily," vysvětlil sportovní manažer klubu Tomáš Vlasák.

Dvaatřicetiletý Heřman je silový typ hráče, do mateřského klubu se vrací po pěti letech strávených v prvoligových Českých Budějovicích. V loňské základní části nasbíral v barvách Motoru 23 bodů (9+14) ve 46 utkáních.

Důraz a výborná střela

„Je silný v soubojích a umí se postavit za spoluhráče v situacích, kdy to začíná hořet. Je zkušeným útočníkem, který může v případě zranění některého z našich dalších hráčů zaskočit na jeho místě. A rozhodně má také velice slušnou střelu. Věříme, že spolupráce bude fungovat," doplnil Vlasák.

Heřman, jehož v srpnu zkoušel Prostějov, s vysokou pravděpodobností odcestuje tento týden s plzeňským týmem k severskému dvojzápasu Ligy mistrů v Hämeenlinně a Rungstedu.

Reklama

Související témata: