Hlavní obsah

Tohle vážně není apríl! Zlín odehraje celý zápas jen se třemi bruslaři na ledě

Snad každý, i ten nejmenší fanoušek ví, že hokejový zápas se hraje na tři dvacetiminutové třetiny a za každý tým je na ledě pět hráčů v poli plus brankář. V úterním přípravném utkání mezi Zlínem a slovenským Trenčínem to ale platit nebude...

Foto: https://www.hokej.zlin.cz/, ČTK

Trenér Zlína Antonín Stavjaňa uděluje pokyny obránci Ralfsi Freibergsovi.

Článek

Po dohodě obou zúčastněných klubů se totiž duel v Brumově-Bylnici, městě na česko-slovenském pomezí, konaný při příležitosti desátého výročí otevření místního zimního stadionu odehraje ve speciálním formátu.

Zápas sice tradičně bude mít tři třetiny, každá ale bude trvat pouhých patnáct minut. To však není ta nejzásadnější změna. Tou je, že oba týmy odehrají celý duel jen se třemi bruslaři a gólmanem. Tedy tak, jak je v Česku i na Slovensku zvykem při prodloužení po nerozhodném stavu po šedesáti minutách.

„Domluvili jsme se se soupeřem na uvedeném formátu utkání. Před startem extraligy si vyzkoušíme hru v „overtime", což se nám během sezony v prodloužení bude hodit. Navíc kluziště v Brumově má nestandardní rozměr," prohlásil pro oficiální stránky Zlína jeho trenér a sportovní manažer Antonín Stavjaňa.

Pokud na kterékoliv straně dojde k vyloučení, přesilová hra se bude hrát klasicky v pěti proti čtyřem. Utkání začíná v 17 hodin.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice