Hlavní obsah

Ve Spartě pro něj nebylo místo, český útočník se zkušenostmi z MS tak míří do Litvínova

Praha
Aktualizováno

Ve Spartě, v níž strávil poslední rok, už o něj kvůli silnému přetlaku v útoku nebyl zájem, někdejší hokejový reprezentant Richard Jarůšek ale v extralize přesto zůstává. Osmadvacetiletý brněnský rodák přichází na měsíční zkoušku do Litvínova, s nímž už absolvoval úterní trénink.

Foto: Jan Švarc, www.hcverva.cz

Richard Jarůšek už v úterý absolvoval trénink s Litvínovem. Vlevo trenér a generální ředitel Vervy Jiří Šlégr.

Článek

„Vzhledem ke zranění našeho klíčového útočníka Jakuba Petružálka jsme se rozhodli před začátkem extraligové soutěže angažovat důrazného a přímočarého hráče, který umí pracovat v předbrankovém prostoru," pochvaluje si Jarůškův příchod hlavní trenér a generální ředitel klubu Jiří Šlégr.

Pro Jarůška, který má na svém kontě 18 zápasů za národní tým a jeho dres oblékal i na mistrovství světa 2016, bude Litvínov čtvrtým extraligovým působištěm.

V tuzemské nejvyšší české soutěži debutoval v Mladé Boleslavi, kde se vypracoval v tahouna mužstva. Před třemi lety zamířil do Hradce Králové, kde v sezoně 2016/17 prožil svůj bodově nejpovedenější ročník (19 gólů a 26 asistencí). V sezoně 2017/2018 se přesunul do Sparty, ta ale o nyní další zájem o jeho služby neprojevila.

Reklama

Související témata: