Hlavní obsah

Zlín vstoupí do extraligy bez reprezentanta Fořta. Je to výzva pro ostatní, tvrdí kouč Stavjaňa

Zlín

S cílem probojovat se minimálně do čtvrtfinále play off mezi osm nejlepších týmů vstoupí hokejisté Zlína pátečním utkáním v Karlových Varech do nového ročníku extraligy.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Švédský útočník Rickard Palmberg, nová posila hokejistů Zlína.

Článek

„V minulých dvou sezonách jsme pokaždé vypadli v předkole. Chceme se aspoň o krůček posunout dál. Povedlo se nám navýšit rozpočet a udrželi jsme všechny opory. V rámci našich ekonomických možností jsme dokonce posílili," pochvaluje si generální manažer zlínského klubu Martin Hosták návrat obránce Buchty ze zámoří a příchody útočníků Palmberga (Timra IK, Švédsko), Köhlera (Brno) a Szturce (Vítkovice). Hostování mladého Dufka z prvoligové Poruby se změnilo v přestup.

K Beranům se po dlouhých sedmnácti letech vrátil trenér Antonín Stavjaňa. „Ve Zlíně jsem doma, o to víc se na extraligu těším," svěřil se.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Hokejisty Zlína povede v nové sezoně trenér Antonín Stavjaňa.

Trápí ho ovšem ztráta klíčového útočníka Fořta, který na jaře bojoval o účast v národním týmu pro mistrovství světa v Bratislavě. V posledním přípravném utkání Zlína v Brně si poranil rameno a musel na operaci. Moravskému týmu bude chybět minimálně dva měsíce.

„Je to hodně nepříjemné, avšak k hokeji bohužel i takové věci patří. Je to výzva pro ostatní hráče, aby vzali zodpovědnost na sebe. Uvidíme, jak se mužstvo s jeho absencí popere," přemítá Stavjaňa, podle něhož zaujme Fořtovo místo ve středu elitní útočné formace křídelník Herman, který si už v minulosti post centra vyzkoušel.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Zlínský brankář Libor Kašík hovoří s novináři na tiskové konferenci před zahájením nové extraligové sezony.

Kouč věří v povedený start do extraligy. „Začínáme ve Varech a v neděli hostíme doma Vítkovice. To jsou mužstva zhruba na naší úrovni. Měli bychom tudíž tyto zápasy zvládnout," přeje si Stavjaňa.

Kapitán Beranů Tomáš Žižka vítá, že jeho celek vstoupí do sezony na venkovním ledě. „Cesta do Varů nebude asi po dálnici jednoduchá, vyrazíme tudíž na západ Čech raději už den před utkáním. V prvním kole ale bývá domácí mužstvo vždycky pod větším tlakem, a tak bychom toho měli využít," plánuje.

Hosták má radost, že zlínský klub prodal před startem extraligy víc permanentek než loni. „Svědčí to o tom, že se fanoušci na sezonu těší," je přesvědčený. Zaznamenal i větší zájem o spolupráci ze strany potenciálních partnerů. „Zdá se, že jsme pro ně atraktivní adresa," je přesvědčený.

Reklama

Související témata: