Hlavní obsah

Pardubice začnou nový ročník extraligy bez gólmana Štěpánka, kvůli trestu z KHL

Praha

Brankář Jakub Štěpánek bude v úvodu sezony chybět v sestavě hokejistů Pardubic. Jedna z hlavních letních posil Dynama si do extraligy přenesla disciplinární trest ze závěru minulé sezony v KHL. Třiatřicetiletý gólman nezasáhne do prvních tří zápasů.

Foto: Profimedia.cz

Jakub Štěpánek bude v úvodu sezony chybět v sestavě hokejistů Pardubi

Článek

"Výklad přenášení trestů není bohužel úplně jasný. Oslovili jsme právníky i Český svaz ledního hokeje, ale nedostali jsme jednoznačnou odpověď. Proto jsme se rozhodli respektovat disciplinární komisi KHL," uvedl sportovní manažer Jaromír Kverka na klubovém webu.

Štěpánek v dresu Slovanu Bratislava dostat v únoru trest za nesportovní chování v utkání s Rigou. Poté, co mu rozhodčí odpískali faul na Brandona McMillana, který mu clonil na hranici brankoviště ve výhledu, zlostně odpálil ležící McMillanovu zlomenou hokejku k sudímu a trefil ho do nohou.

Proti Mladé Boleslavi, Karlovým Varům a Litvínovu by měl za Pardubice chytat Ondřej Kacetl. "Naší obrovskou výhodou je, že máme dva velmi kvalitní brankáře, kteří se zdravě poperou o post jedničky. Nevidím v tom problém," řekl Kverka.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice