Hlavní obsah

Olomouc - Ml. Boleslav 1:2 PPŽejdl vystřelil Mladé Boleslavi výhru v prodloužení v Olomouci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Kousal 0 : 1
49. Irgl 1 : 1
63. Žejdl 1 : 2
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Mladé Boleslavi zvítězili ve 2. kole extraligy na ledě Olomouce 2:1 v prodloužení. Středočeši od první třetiny vedli díky gólu Pavla Kousala, před polovinou třetího dějství vyrovnal Zbyněk Irgl. V čase 62:49 pak rozhodl o druhé výhře Středočechů v nové sezoně v oslabení útočník Lukáš Žejdl.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi Gašper Krošelj.

Článek

Úvod souboje dvou týmů, které měly za sebou vítězný vstup do sezony, vyšel lépe Mladé Boleslavi. Středočeši přestáli krátký počáteční nápor domácích, pak je sami zatlačili před gólmana Konráda a v sedmé minutě šli také do vedení, když se prosadil střelou zpoza kruhů Kousal.

Olomoučtí pak nevyužili první přesilovku zápasu, ve 14. minutě je při akci Zohorny s Musilem podržel Konrád. V polovině 17. minuty se provinili proti pravidlům v rozmezí pouhých pěti sekund Ševc a po něm Dlapa, jenže pokusy Škůrka a Vyrůbalíka pokryl strážce hostující branky Krošelj. Hosté se i díky tomu téměř dvě minuty ve třech proti pěti ubránili.

Ve druhé třetině měli Středočeši jedinečnou možnost k navýšení náskoku, když před polovinou utkání hráli sami dvojnásobnou početní výhodu, za půl minuty toho ale příliš nevymysleli. V největší příležitosti selhal Žejdl. Jenže bezzubí byli také domácí, i proto se stav do druhé přestávky nezměnil.

Třetí třetina patřila Hanákům, kteří stupňovali svůj tlak ve snaze o vyrovnání jednobrankového manka. Zkraje neuspěl Kolouch, na druhé straně nevyužil dobré pozice Flynn. V končící 49. minutě už ale Olomoučtí jásali, když do odkryté branky zakončil zkušeně Irgl, jehož skvěle našel Ostřížek. Když pak dorážející Vondrka napálil jen levou tyčku, měly oba celky jistotu bodového zisku.

V prodloužení byl ve velké šanci Strapáč, jemuž ale znepříjemnilo zakončení Stránského sekání. Olomoučtí hokejisté tak hráli výhodnou přesilovku čtyři na tři, jenže Ostřížek svou šanci neproměnil a hned poté se prosadil sám proti Konrádovi Žejdl.

2. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - BK Mladá Boleslav 1:2 v prodl. (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 49. Irgl (Ostřížek, Škůrek) - 7. P. Kousal (Flynn), 63. Žejdl (Pláněk). Rozhodčí: Šír, Micka - Pešek, Malý. Vyloučení: 4:8. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4123.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Dujsík, Švrček - Irgl, J. Knotek, Ostřížek - Klimek, Kolouch, Strapáč - Olesz, Nahodil, Burian - Hecl, Handl, V. Tomeček. Trenéři: Tomajko a Moták.
Mladá Boleslav: Krošelj - Hrbas, Ševc, Pláněk, Dlapa, Fillman, Bernad, Kurka - Vondrka, Žejdl, Pabiška - Klepiš, Zbořil, Skalický - J. Stránský, P. Musil, R. Zohorna - P. Kousal, Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín zítra 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec zítra 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec