Hlavní obsah

Kolaps jako přes kopírák. Jsme ko*oti, nebral si servítky reprezentační obránce

Praha

V úterý na ledě Vítkovic vedli ještě necelých pět minut před koncem třetí třetiny o dva góly, nakonec ale odjížděli bez bodu. O dva dny později měli hokejisté Třince v předehrávce 3. kola extraligy na začátku třetí třetiny nad domácí Spartou jednogólový náskok, výsledek ale totožný. Opět prohra už po šedesáti minutách. „Věděli jsme, že musíme zabrat a porážku s Vítkovicemi odčinit, jenže máme na kontě další nulu,“ litoval po prohře 2:4 reprezentační obránce Milan Doudera, autor prvního gólu úřadujících mistrů.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Milan Doudera z Třince (vlevo) přijímá od spoluhráčů gratulaci ke gólu na Spartě.

Článek

Jak těžko se s oběma porážkami, které byly jako přes kopírák, smiřujete?

Jsme hodně zklamaní. Oba zápasy jsme měli ve svých rukách, a přesto nám protekly mezi prsty. Musíme si z toho vzít ponaučení, že je potřeba hrát celých šedesát minut a koncentrovat se na každé střídání.

Tak tomu teď nebylo?

Děláme hloupé chyby, které nás bohužel stojí body. Je to obrovská škoda, protože si myslím, že ve Vítkovicích i na Spartě jsme byli lepším mužstvem. Jenže pak to soupeři takhle darujeme...

Po duelu na Spartě jste se na několik minut zavřeli v kabině. Co jste si říkali?

Řekli jsme si, že jsme ko*oti, že jsme jim to zase darovali. Na Spartě jsme měli vyhrát. Hráli jsme dobře, zase jsme ale na chvíli polevili a Sparta to potrestala.

Opět jste se museli obejít bez zraněných obránců Krajíčka, Rotha, Kundrátka a Matyáše. Projevuje se absence těchto zadáků na vašich výkonech?

Celkově máme dost zraněných. I mezi útočníky. Stejná situace nás potkala už v minulé sezoně a musíme se s ní poprat. Musí se ukázat hráči, kteří teď díky absencím dostávají víc prostoru než dřív. Pořád je ale lepší mít zraněné hráč teď než na konci sezony.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva brankář Třince Petr Kváča a Jan Buchtele ze Sparty v utkání 3. kola extraligy.

Do branky Třince se od úvodu utkání místo Patrika Bartošáka postavil dvaadvacetiletý Petr Kváča, pro kterého šlo o teprve šestý duel v extralize. Přestože většinu zápasu podal bezchybný výkon, v závěru utkání nezkrotil lehké nahození ze středního pásma a dojíždějící Rousek rozhodl...

Dopředu věděl, že bude v bráně a strašně se na ten zápas těšil. Chytal výborně, v několika momentech nás podržel.

Reklama

Související témata: