Hlavní obsah

Hrubka Vejmelky nastartovala Zlín. O takovém zápase jsem odmala snil, usmíval se brankář Beranů

Praha

Outsider si vyšlápl na jasného favorita. Hokejisté Zlína zvítězili v Brně nečekaně vysoko 7:0 a uštědřili Kometě nejvyšší domácí porážku v extralize za posledních pět let. Teprve dvacetiletý gólman Beranů Daniel Huf zneškodnil všech 27 soupeřových střel a poprvé v kariéře vychytal v nejvyšší soutěži čisté konto.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Zlína Daniel Huf předvedl výborný výkon

Článek

„Ani nevím, co říct. O takovém utkání jsem odmala snil. Strašně jsem si ho užil. Poprvé se raduju v extralize z vítězství a zároveň i z vychytané nuly. Obrovská paráda. Nikdy na tento zápas nezapomenu. Schoval jsem si puk, doma si ho určitě vystavím," usmívá se šťastný Huf.

Dostal šanci v brance místo Marka Čiliaka, který přišel minulý týden do Zlína na hostování jako náhrada za zraněného Kašíka, ale proti svému mateřskému klubu nechtěl nastoupit. „Vůbec netuším, kdo z nás bude chytat v úterní předehrávce proti Spartě," krčí Huf rameny.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Střídající brankář Brna Lukáš Klimeš inkasuje gól. Vlevo Tomáš Bartejs z Brna, vpravo autor gólu Antonín Honejsek ze Zlína a Pavel Kubiš ze Zlína

„Uvidíme. Poradíme se o tom s hlavním koučem Stavjaňou a trenérem brankářů Hrazdirou," nemá ještě jasno ani zlínský asistent Martin Hamrlík, který pochválil svůj tým za stoprocentní výkon. „Huf ho podpořil výtečnými zákroky. Kéž bychom na dvě vítězství za sebou navázali proti Pražanům," přeje si.

Zaťovič: Byl to zápas blbec

Překvapivý triumf Beranů v moravské bitvě je o to cennější, že Kometa předtím zvítězila ve čtyřech extraligových duelech po sobě. Jenže do střetnutí se Zlínem vstoupila hrubkou brankáře Vejmelky, který v brněnské přesilovce namazal na gól Fryšarovi.

„Byl to zápas blbec," ulevuje si kapitán Brna Martin Zaťovič. „První branku jsme hostům darovali a místo toho, abychom rychle srovnali, jsme se začali dívat jeden na druhého. Všechno pak bylo z naší strany špatně. Zakončovali jsme buď doprostřed brány nebo mimo tyče, naopak Zlíňané byli neskutečně produktivní. Máme teď šest dní na to, abychom se vzpamatovali a omluvili se fanouškům v sobotu výhrou v Olomouci," plánuje okamžitě.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Silvester Kusko z Brna, Jakub Ferenc ze Zlína a brankář Zlína Daniel Huf.

Nevadí mu, že se příznivci Komety během utkání bavili sarkastickým skandováním „Vyrovnat, vyrovnat!" nebo prozpěvováním hitů nedávno zesnulého Karla Gotta. „Když jsme jim nic nenabídli my, tak si udělali atmosféru sami. Děkujeme jim, že nás podrželi," vzkazuje Zaťovič.

Notně rozčarovaný po první domácí porážce v sezoně je i trenér Komety Petr Fiala. „V ofenzívě jsme toho předvedli strašně málo. Jak naše manko narůstalo, začali jsme bohužel upadat na mysli. Za takový debakl jsme zodpovědní úplně všichni," vzal vinu i na sebe.

Také on už přemýšlí o dalším duelu na Hané. „V Olomouci se musíme prezentovat zase jako Kometa, a ne jako spolek, který přijde zápas jen nějak odehrát," předsevzal si Fiala.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec