Hlavní obsah

Sparta - Litvínov 5:4Sparta vydřela dva body a vyhrála popáté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Polášek 1 : 0
10. Jarůšek 1 : 1
14. Myšák 1 : 2
18. Hanzl 1 : 3
32. Forman 2 : 3
35. Pech 3 : 3
41. Hübl 3 : 4
56. Kudrna 4 : 4
62. Forman 5 : 4
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Ještě necelých pět minut před koncem základní hrací doby prohrávali a vypadalo to, že návrat na vlastní led po téměř měsíci jim zhořkne. Přesto ho nakonec hokejisté Sparty zvládli vítězně, když v dohrávce 6. kola extraligy porazili Litvínov 5:4 v prodloužení. Dvěma góly, včetně toho vítězného, a jednou asistencí se blýskl Miroslav Forman. Pražané vyhráli popáté za sebou, Chemici navzdory porážce dokázali počtvrté v řadě bodovat.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Miroslav Forman ze Sparty (vpravo) se raduje z gólu se spoluhráčem Jeremie Blainem.

Článek
Fotogalerie

Spartě vyšel vstup do zápasu dokonale a po 34 vteřinách hry už vedla. Pech se na středové červené čáře chopil puku, přes několik hráčů s ním prokličkoval před branku a našel Poláška, jenž už měl snadnou úlohu. I Litvínov udeřil ze své první šance a vděčil za to Richardu Jarůškovi, jenž před sezonou odešel právě ze Sparty jako nadbytečný. V 10. minutě vystihl chybnou rozehrávku Pavelkovi a střelou na Machovského vyrážečku srovnal.

Do té doby nebezpečnější domácí zcela vypadli z role a Chemici toho využili. Za další čtyři minuty sice ještě sparťanský gólman Machovský chytil střelu Šticha, proti dorážce Myšáka už ale neměl šanci. A když v 18. minutě po parádním pasu Petružálka doklepával Martin Hanzl do prázdné branky, vedl Litvínov už 3:1.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

David Dvořáček ze Sparty a brankář Litvínova Jaroslav Janus.

Po první změně stran Sparta přeřadila na vyšší rychlostní stupeň a na brankovišti nekrytý Forman ve 32. minutě snížil. Vzápětí sice ještě litvínovského Januse zachránila po střele Buchteleho tyčka, Pražané se ale třetího gólu přeci jen dočkali, protože z mezikruží uspěl Pech.

I Machovského musela ve druhém dějství zachránit po pokusu Lukeše branková konstrukce a sparťanský muž s maskou se vytáhl i při následné dorážce stejného hráče, kterou zázračně zastavil na čáře.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Richard Jarůšek z Litvínova (vzadu) se raduje z vyrovnávacího gólu.

Z třetí třetiny uplynulo jen 32 vteřin a Severočeši měli vedení znovu na své straně. Hübl z otočky vypálil přes Košťálka a prostřelil Machovského. Chemici se od té doby soustředili především na defenzivu, což jim dlouho vycházelo. Sparta se ale vyrovnání přeci jen dočkala, v 56. minutě jí ho po individuální akci a střele z ostrého úhlu zařídil Kudrna.

Prodloužení netrvalo ani 80 vteřin, když v něm Spartě bod navíc zajistil Forman, jehož přihrávku si do vlastní branky srazil Ščotka.

Dohrávka 6. kola hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Verva Litvínov 5:4 v prodl. (1:3, 2:0, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Polášek (Pech), 32. Forman (Ďaloga), 35. Pech (Forman), 56. A. Kudrna, 62. Forman - 10. Jarůšek, 14. Myšák (Štich, Gerhát), 18. M. Hanzl (J. Petružálek, Jarůšek), 41. V. Hübl (L. Kašpar). Rozhodčí: Hodek, Kika - Malý, Pešek. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 8810.
Sparta: Machovský - Polášek, Košťálek, Kalina, Blain, Ďaloga, T. Pavelka, Tomáš Dvořák - Řepík, Pech, Forman - Říčka, V. Růžička ml., A. Kudrna - Buchtele, Sukeľ, Dvořáček - Smejkal, Tomášek, Rousek. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.
Litvínov: Janus - Jánošík, Kubát, J. Říha, Ščotka, Štich, L. Doudera - L. Kašpar, V. Hübl, F. Lukeš - Jarůšek, M. Hanzl, J. Petružálek - Jurčík Zygmunt, Válek - Myšák, J. Mikúš, Gerhát - Helt. Trenéři: Šlégr, Skuhrovec a Kotrla.

Reklama

Související témata: