Hlavní obsah

Zlín reaguje na katastrofální vstup do sezony. Přichází útočník s reprezentačními zkušenostmi

Hokejový Zlín se rozhodl změnami v hráčském kádru zareagovat na nepovedený vstup do sezony. Na šest zápasů, tedy do listopadové reprezentační přestávky, posílí Berany zkušený útočník Petr Pohl, na zkoušku pak přichází francouzský forvard Valentin Claireaux. V klubu naopak končí jiný útočník Roman Szturc, jemuž skončilo hostování, během kterého svými výkony nepřesvědčil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Petr Pohl posílil hokejisty Zlína.

Článek

Zlín má na svém kontě po jedenácti zápasech pouhých šest bodů a je ukotven na dně extraligové tabulky. Kromě špatných výkonů ho trápí i marodka v útoku, když mimo hru jsou Okál, Fořt či Palmberg.

Třiatřicetiletý Pohl se do extraligy, v níž oblékal dres Vítkovic a Karlových Varů, vrací po pěti letech strávených v německé nejvyšší soutěži. Rodák z Kopřivnice, jenž vlastní po předcích i německý pas, naposledy působil v minulé sezoně ve Wolfsburgu.

„Petr Pohl se dobře pohybuje na ledě a věříme, že nám v současné situaci pomůže. Potřebujeme se složením mužstva v útoku zahýbat. Zatím dohoda zní, že tady bude do začátku listopadové pauzy s tím, že prioritou v jeho případě je angažmá v Německu," řekl Martin Hosták, generální manažer a jednatel zlínského hokeje o angažování forvarda, jenž má na svém kontě deset startů za český národní tým.

I osmadvacetiletý francouzský centr Claireaux bude ve Zlíně prozatím působit do listopadové reprezentační pauzy. Poslední tři sezony hrál nejvyšší finskou soutěž v týmech Lukko Rauma a Vaasa Sport a ve 145 zápasech si připal 37 bodů za 14 gólů a 23 asistencí. Svou vlast reprezentoval na pěti světových šampionátech elitní kategorie včetně toho letošního na Slovensku.

„Jedná se o středního útočníka, navíc praváka. Právě takový typ hráče potřebujeme. Slibujeme si od něho, že nám zvýší konkurenci v útoku a zvedne se produktivita. Kvalitu má, neboť přichází z nejvyšší soutěže ve Finsku a je pravidelným účastníkem mistrovství světa," uvedl Hosták.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice