Hlavní obsah

Svoboda za nulou vystartoval pádem za brankou. Zvládli jsme to, můžu padat dál, smál se gólman Vítkovic

Ostrava

Bez nejproduktivnějšího hráče Robertse Bukartse, který se poranil na ranním rozbruslení, a s vědomím, že čtyři předchozí domácí utkání prohráli, vjížděli na led proti Litvínovu hokejisté Vítkovic. Severočeši jsou ale mimo svůj stadion téměř neškodní a znovu to dokázali. Premiérové výhry venku se nedočkali ani v 11. kole v Ostravě, kde podlehli 0:2.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Vítkovic Miroslav Svoboda udržel v utkání s Litvínovem čisté konto.

Článek
Fotogalerie

Domácím k přerušení série porážek dopomohly především přesná střela z hole Dominika Lakatoše v závěru prostřední části a první čisté konto Miroslava Svobody v sezoně. „Dočkal jsem se jí až v desátém utkání, bylo to docela dlouhé čekání. Třeba na Kladně jsem o ni přišel nesmyslně necelé čtyři minuty před koncem, takže jsem za ni moc rád a doufám, že jich bude více," radovala se vítkovická brankářská jednička.

Utkání přitom Svoboda nezačal úplně šťastně. Jeden z premiérových výletů za branku skončil jeho zaškobrtnutím a nekontrolovaným pádem na mantinel. „Mám po zranění trochu tvrdší loket, a když jsem spadl na rameno, tak to zabolelo. Ale je to dobré. Někdo mi tam asi nastavil nějaký patník," vtipkoval Svoboda. „Možná tam byla rýha v ledu, prostě jsem zakopl. Zvládli jsme tu situaci naštěstí dobře, takže můžu někdy spadnout znovu," vykládal vítkovický brankář.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Vítkovic Miroslav Svoboda.

Toho těšilo, že měl konečně i trochu více štěstí. Stálo při něm především při dvou střelách slovenského obránce Jánošíka, které zastavila tyč. „Zažil jsem si teď dost smůly, tak je dobré mít někdy i štěstí," liboval si Svoboda. Spoluhráče chválil za defenzivní práci. „Měli jsme tam občas i trošku kliku, ale tentokrát jsme bránili o hodně lépe než třeba v Mladé Boleslavi. Byli jsme silní na brankovišti jak u nás, tak u nich. V tom si myslím, byl obrovský rozdíl," přemítal Svoboda.

Vítkovice výhrou nad Litvínovem přerušily hned dvě série porážek. Kromě čtyř domácích nezdarů prohráli i ve čtyřech posledních extraligových kolech, což znamenalo sešup na 10. příčku. „Jsme rádi, že jsme vyhráli, ale žádné uspokojení v kabině není. Je po zápase a musíme myslet na ten další. V neděli jedeme do Karlových Varů, kde nás čeká stejně těžký zápas," varoval Svoboda před přílišným optimismem.

Náladu v kabině ale výhra ve dvoustém extraligovém klání s Litvínovem rozhodně vylepšila, což dokázal vítkovický kapitán Jan Výtisk, jenž přikvačil k rozhovoru a mezi novináře natáhl ruku, v níž držel dietní párek. Svoboda jeho pobídku přijal a s chutí se do něj zakousl. „Nebyl teda moc dobrý, asi na mě šetřil," smál se gólman Vítkovic.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec