Hlavní obsah

Karlovy Vary - Ml. Boleslav 5:3Hokejisté Karlových Varů udolali Mladou Boleslav

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Beránek 1 : 0
31. Hrbas 1 : 1
32. Koblasa 2 : 1
34. Rachůnek 3 : 1
39. Zohorna 3 : 2
43. Skalický 3 : 3
51. Mikúš 4 : 3
60. Vondráček 5 : 3
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varlů porazili v 11. kole extraligy Mladou Boleslav 5:3. Západočeši sice v utkání promarnili dvoubrankové vedení, ale na konci 51. minuty rozhodl gólem na 4:3 útočník Tomáš Mikúš a v samém závěru jistil úspěch domácích přesnou střelou do prázdné branky při power play Středočechů Tomáš Vondráček.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Karlovarští fanoušci - ilustrační foto.

Článek

Domácí Energie nastoupila posílená o karlovarského odchovance Vojtěcha Poláka a souboj s třetím týmem tabulky začala aktivněji. Západočechy poslal do vedení již v páté minutě Beránek, který po nezištné přihrávce Rašky střelou z mezikruží překonal hostujícího gólmana Krošelje.

O minutu později mohlo být s hosty ještě hůře, ale Skuhravého střela skončila pouze na tyči. Mladá Boleslav poté přidala na aktivitě. A vytvořila si šance díky Musilovi a Zohornovi, v prvním dějství však Středočechům k vyrovnání nepomohly ani dvě přesilové hry.

Ve druhém dějství po šancích domácího Vondráčka, který se řítil zcela sám na Krošelje, a na druhé straně nebezpečné střele Najmana, dostali domácí příležitost hrát poprvé v početní výhodě. Sehráli ji sice výborně, jenže bez brankového efektu. Hned po skončení oslabení se ve 31. minutě dostali do přečíslení Skalický s Hrbasem, jenž střelou bez přípravy vyrovnal.

Přesně o minutu později se téměř zrcadlově opakovala situace na druhé straně a také Koblasa svou střelou pod horní tyčku nedal hostujícímu gólmanovi šanci zakročit. Pasáž bohatá na góly pokračovala. Ve 34. minutě navýšil při vyloučení Skalického skóre v předbrankovém prostoru zcela osamocený Rachůnek. V 39. minutě při vyloučení Šenkeříka dostal hosty zpět do hry Zohorna, který tečoval Hrbasovu střelu od modré čáry.

Atraktivní podívaná pokračovala i ve třetí třetině. Ve 43. minutě po Zbořilem vyhraném buly se k puku dostal Skalický a po pěkné stahovačce a následné střele zápěstím vyrovnal na 3:3. V 51. minutě po sérii vyloučení z obou stran při hře čtyř proti čtyřem Rachůnek nádherně uvolnil Mikúše a ten vystřelil domácím opět vedení. Povedený výkon Energie pečetil v 60. minutě při hře hostů bez brankáře Vondráček.

11. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 5:3 (1:0, 2:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 5. O. Beránek (Raška, T. Mikúš), 32. Koblasa (Kohout, T. Knotek), 34. T. Rachůnek (Gríger, Flek), 51. T. Mikúš (T. Rachůnek, Graňák), 60. Vondráček (Skuhravý) - 31. Hrbas (Skalický, A. Zbořil), 39. R. Zohorna (Hrbas, O. Najman), 43. Skalický (A. Zbořil). Rozhodčí: R. Svoboda, Pražák - Hynek, Gerát. Vyloučení: 5:5, navíc Gríger (Karlovy Vary) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3531.
Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, M. Rohan, Kubka - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, Raška, T. Mikúš - Kohout, T. Knotek, V. Polák - Vondráček, Skuhravý, Koblasa. Trenéři: Pešout a Mariška.
Mladá Boleslav: Krošelj - Kurka, Ševc, Fillman, Hrbas, Pláněk, Dlapa - Vondrka, A. Zbořil, Skalický - J. Stránský, P. Musil, R. Zohorna - P. Kousal, O. Najman, Flynn - Houška, L. Pabiška, Maršoun. Trenéři: Rulík a Patera.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články