Hlavní obsah

Sparta vyhrála v Třinci a při zaváhání Brna i Varů se posunula do čela extraligy

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Sparty se po 16. kole extraligy posunuli do čela tabulky. Pomohla jim k tomu výhra 3:2 v Třinci a také zaváhání dosud prvního Brna i Karlových Varů. Kometa podlehla Mladé Boleslavi 0:3. Západočeši prohráli na Kladně 2:4. Poslední Pardubice se neodlepily ode dna, jejich finiš přišel pozdě, s Litvínovem padly 3:4. Plzeň zdolala Hradec 4:1, Liberec si 3:2 poradil s Vítkovicemi. Olomouc prohrála se Zlínem 3:5.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Sparty se radují z druhého gólu proti Třinci.

Článek
Fotogalerie

Pražané připravili úřadujícímu mistru první domácí porážku v sezoně. Zápas rozhodl v 53. minutě druhým gólem v utkání Jiří Smejkal a Sparta vyhrála v Třinci v základní hrací době po pěti letech. Pražané využili obě přesilové hry, Oceláři vyrovnali zásahy Tomáše Kundrátka, na druhý gól Smejkala již ale nenašli odpověď.

Kometě skončila série šesti vítězství. Zápas rozhodly dva góly Adama Zbořila a jeden Pavola Skalického. V brance Mladé Boleslavi udržel první čisté konto v sezoně díky 23 zákrokům Gašper Krošelj. Brno přišlo o první místo v tabulce, za Spartu se posunula právě Boleslav, která Kometu porazila posedmé v řadě.

Plzeňští popáté za sebou bodovali na domácím ledě. Hráči Mountfieldu sice na západě Čech brzy vedli, ale Indiáni do poloviny zápasu skóre otočili. Dvěma góly se blýskl Luboš Rob, který navíc přihrál na vítěznou trefu Milanu Gulašovi. Plzeňský kapitán bodoval již v šestnáctém zápase v řadě a zaznamenal sedmnáctý gól v sezoně. Hosté ukončili čtyřzápasovou bodovou šňůru a v základní hrací době prohráli poprvé po příchodu trenéra Vladimíra Růžičky.

Rytíři utnuli sérii pěti porážek v řadě. Dvěma góly se na jejich výhře proti Varům podílel Brendan O′Donnell, hned třikrát se domácí střelecky prosadili ve druhé třetině. Kladno se posunulo na 11. místo v tabulce, Energie klesla na čtvrté.

Poslední Pardubice prohrály popáté za sebou. Dynamo se po epidemii střevní chřipky, kvůli které muselo v úterý v Karlových Varech nastoupit s juniory a utrpělo debakl 0:8, představilo proti Litvínovu už s kompletním kádrem až na zraněné hráče, ale opět neuspělo. V 32. minutě prohrávalo už 0:4 a přes závěrečný finiš na body nedosáhlo.

Liberec navázal na úterní vítězství na Spartě. Bílí Tygři v utkání s Vítkovicemi prohrávali již 0:2, třemi góly ale dokázali skóre otočit. Zápas rozhodl v 52. minutě Michal Birner. Vítkovice potvrdily, že se jim v Liberci dlouhodobě nedaří. Pod Ještědem prohrály desáté z posledních jedenácti utkání a zůstávají na devátém místě tabulky. Severočeši jsou osmí.

Zlín připravil Hanákům čtvrtou porážku v řadě. Dvěma góly a asistencí se na výhře hostů podílel útočník Bedřich Köhler. Zlín o zisku tří bodů rozhodl ve třetí třetině, ve které čtyřikrát skóroval.

Hokejová extraliga, 16. kolo
Třinec - Sparta 2:3
Branky: 18. a 34. Kundrátek - 10. a 53. Smejkal, 29. Rousek
Plzeň - Hradec Králové 4:1
Branky: 15. a 55. Rob, 30. Gulaš, 59. Kantner - 7. Smoleňák
Kladno - Karlovy Vary 4:2
Branky: 18. a 30. O´Donnell, 23. Barinka, 36. Lakos - 12. Vondráček, 58. Šenkeřík
Pardubice - Litvínov 3:4
Branky: 41. R. Kousal, 44. Mandát, 60. J. Mikuš - 19. a 32. Jarůšek, 16. J. Petružálek, 31. Helt
Brno - Mladá Boleslav 0:3
Branky: 15. a 60. A. Zbořil, 29. Skalický
Olomouc - Zlín 3:5
Branky: 11. Kolouch, 33. Irgl, 59. Olesz - 3. a 46. Köhler, 42. Claireaux, 50. D. Nosek, 56. Herman
Liberec - Vítkovice 3:2
Branky: 27. Bulíř, 31. Lenc, 52. Birner - 10. Dej, 25. Roman

Reklama