Hlavní obsah

Třinec si poradil s Litvínovem, rozjetá Mladá Boleslav doma narazila

Aktualizováno

Hokejisté Třince si v 17. kole extraligy poradili na vlastním ledě s Litvínovem 2:0 a v tabulce se posunuli na čtvrté místo, Verva je v neúplné tabulce desátá. Šanci dostat se na první místo před vedoucí Spartu nevyužila Mladá Boleslav, která podlehla doma Liberci 1:2 a zůstává druhá.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Lukáš Doudera z Litvínova a Petr Vrána z Třince.

Článek
Fotogalerie

Domácí hokejisté vstoupili do zápasu skvěle, když je už ve druhé minuty poslal z přesilové hry do vedení Hrňa. Třinečtí se z druhé branky radovali ve 33. minutě po trefě Polanského, branka však byla po zásahu videorozhodčího odvolána. Oceláři si chuť zpravili o čtyři minuty později, kdy na dvoubrankový rozdíl zvyšoval Vrána.

Hosté se ve třetí třetině na větší odpor nezmohli a z Třince odjíždějí s porážkou 0:2. Patrik Bartošák si připsal čisté konto.

Liberec rozhodl ve druhé třetině

Že se nacházejí ve výborné formě, začali domácí natěšeným fanouškům dokazovat hned v úvodu utkání, když se v 6. minutě prosadil Stránský. Pořádné vystřízlivění však hosté Boleslavským přichystali v první polovině prostřední části, kdy po brankách Birnera a Knota skóre otočili na 2:1 a jednobrankový náskok si tak odnesli i do závěrečné třetiny.

Domácí již pevnou obranu Bílých Tygrů ve třetí třetině překonat nedokázali, utkání prohráli 1:2 a v tabulce zůstávají za Spartou druzí. Liberec si naopak připsal druhou výhru v řadě a posunul se na sedmé místo.

Hokejová extraliga
17. kolo:
Třinec - Litvínov 2:0
Branky: 2. Hrňa, 37. Vrána
Ml. Boleslav - Liberec 1:2
Branky: 6. Stránský - 23. Birner, 30. Knot

Reklama