Hlavní obsah

Hradec Králové - Pardubice 2:5Perníkáři zaskočili Mountfield, v tabulce však zůstávají poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Harju 0 : 1
17. Rosandič 1 : 1
23. Blümel 1 : 2
31. Tybor 1 : 3
43. Harju 1 : 4
56. Klíma 2 : 4
60. Kousal 2 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté posledních Pardubic vyhráli v 17. kole extraligy východočeské derby na ledě Hradce Králové 5:2 a uspěli po pěti prohrách za sebou. Dynamo se tak bodově dotáhlo na třináctý Zlín. Pardubice oplatily soupeři porážku 1:2 z domácího ledu z první vzájemného souboje v sezoně, dvěma góly pomohl vítězům švédský útočník Johan Harju.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Jan Kolář z Pardubic a Kevin Klima z Hradce Králové.

Článek
Fotogalerie

Utkání začalo hned šancemi. Nejdříve po Linhartově střele dorážel domácí kapitán Smoleňák a na druhé straně musel Mazanec krýt Tyborův pokus. Hosté se potom ubránili při Matýsově trestu a v polovině třetiny se radovali z vedení. Harju přečíslení na první pokus neproměnil, ale puk se odrazil do hradecké branky od jeho brusle a po přezkoumání videa gól platil.

V 17. minutě Mountfield vyrovnal, když Filip Pavlík našel mezi kruhy osamoceného spoluhráče z obrany Rosandiče a ten z otočky překonal Kacetla. Další možnost domácích měl Nedomlel, jenže nezakončil ideálně.

V úvodu druhé třetiny měl jít pykat na trestnou lavici za zákrok na Látala Filip Pavlík, ale ten předvedl gesto fair play a vyloučení odvolal. Místo přesilovky domácí brzy inkasovali, protože ve 23. minutě se dostal sám před Mazance Blümel a vrátil Pardubicím vedení.

Náskok hosté pojistili v polovině utkání při Nedomlelově vyloučení, když Kolářovu střelu úspěšně tečoval Tybor. Zvýraznil náskok Dynama mohl Kindl, v úniku však minul branku. V závěru druhé části byl blízko snížení bek Allen, ale byl při šanci faulován Eklundem.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Martin Látal z Pardubic a Oskars Cibulskis z Hradce Králové.

Po 139 vteřinách závěrečného dějství pojistil vedení Pardunic po Machačově akci Harju. Domácí se sice pokoušeli o zvrat, ale snížení se dočkali až v 56. minutě, kdy se prosadil z pravého kruhu Klíma. Při dlouhé závěrečné power play domácí ještě inkasovali do prázdné branky a výsledek dovršil 46 sekund před koncem Kousal.

17. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Dynamo Pardubice 2:5 (1:1, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 17. Rosandič (F. Pavlík, Jergl), 56. Kevin Klíma (Cibulskis)- 10. Harju (Mandát, Kusý), 23. Blümel, 31. Tybor (J. Kolář, D. Kindl), 43. Harju (M. Machač, Mandát), 60. R. Kousal. Rozhodčí: Hejduk, Pražák - Špůr, Špringl. Vyloučení: 3:4, navíc Nedomlel (Hradec Králové) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 6446.
Hradec Králové: Mazanec - Linhart, Zámorský, Cibulskis, Nedomlel, Rosandič, F. Pavlík, Allen - Smoleňák, Koukal, Červený - Kevin Klíma, Cingel, M. Chalupa - Jergl, Kubík, R. Pavlík - Paulovič, Rákos, Perret. Trenéři: V. Růžička st., T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.
Pardubice: Kacetl - Holland, Eklund, Ivan, J. Kolář, J. Zdráhal, J. Mikuš - Tybor, R. Kousal, D. Kindl - Harju, Mandát, Kusý - Blümel, Pochobradský, M. Látal - O. Matýs, J. Kloz, M. Machač. Trenéři: Bělohlav, Janecký a Čáslava.

Reklama

Související témata: