Hlavní obsah

Měl to být hit, Růžička starší poprvé proti synovi! Jenže z očekávaného souboje sešlo

Praha

Na dlouho očekávaný první extraligový souboj Vladimíra Růžičky staršího s jeho synem v pátek nedojde. Útočníka Sparty Vladimíra Růžičku mladšího totiž do utkání 18. kola proti Hradci Králové, který vede jeho otec, nepustí zranění.

Foto: Juliana Zash/HC Sparta Praha

útočník Sparty Vladimír Růžička mladší do dnešního zápasu proti Hradci Králové, který vede jeho otec, kvůli zranění nezasáhne.

Článek

Třicetiletý Růžička mladší se zranil ve středeční dohrávce 10. kola proti Kladnu, kterou jeho Sparta vyhrála 6:2. Útočník Pražanů dostal koňara a předčasně odstoupil ze hry.

„Vláďa bohužel ani v pátek dopoledne netrénoval, takže jeho start proti Hradci Králové padnul. Všichni doufáme, že jeho absence bude trvat jen v řádu dnů," řekl pro Sport.cz tiskový mluvčí Sparty Marek Táborský.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Trenéři Hradce Králové (zleva) Vladimír Růžička starší a Tomáš Martinec.

Až dosud se otec a syn Růžičkovi potkávali v extralize v jednom týmu. Nejprve devět let v A mužstvu Slavie, s níž v roce 2008 slavili extraligový titul. Poslední čtyři sezony pak v Chomutově. Po sestupu Pirátů z extraligy ale Růžička mladší zamířil do Sparty a na střídačce severočeského klubu skončil i jeho otec.

Šestapadesátiletý trenér, který národní tým dovedl ke dvěma titulům mistrů světa, nejdřív v probíhajícím ročníku působil jako konzultant v prvoligové Kadani, v říjnu pak kývnul na nabídku extraligového Mountfiedlu, který vede jako trenér spolu s Tomášem Martincem.

Foto: Juliana Zash/HC Sparta Praha

Vladimír Růžička mladší na střídačce Sparty.

V tomto týdnu pak představenstvo královehradeckého hokejového klubu oznámilo, že rozhodující kompetence v přípravě na utkání a v tréninkovém procesu bude mít Tomáš Martinec, koučování zápasů bude v rozhodující kompetenci Vladimíra Růžičky.

Dnes mělo dojít na premiérový souboj otce se synem, zranění sparťanského forvarda ale vše odložilo. Další příležitost může přijít v sobotu 28. prosince, kdy Hradec Králové hraje se Spartou doma.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice