Hlavní obsah

Vary řádily v Třinci, Sparta přetlačila Boleslav. Kladno otočilo souboj s Pardubicemi

Praha
Aktualizováno

Šest zápasů 21. kola měla v neděli v rozvrhu hokejová Tipsport extraliga. Program otevřel šlágr kola mezi vedoucí Spartou a překvapením soutěže z Mladé Boleslavi (0:1 po sam. nájezdech). Třinec se na dálku přetahoval se Spartou o čelo tabulky, v domácím duelu s Karlovými Vary ale prohrál vysoko 1:6 a ztrácí na lídra dva body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brady Austin z Kladna (vpravo) oslavuje se spoluhráči vítězný gól v duelu s Pardubicemi.

Článek
Fotogalerie

Sparta pokračuje v parádní sérii, byť z ledu soupeře odváží jen dva body. I tak ale vyhráli svěřenci trenéra Kruppa pošesté v řadě a z posledních 16 zápasů mají 15 výher. V Boleslavi šlo především o souboj gólmanů, druhé čisté konto v sezoně si totiž nakonec připsal jak hostující gólman Matěj Machovský, tak domácí Gašper Krošelj. V řádné hrací době, ani nastavení gól nepadl a duel nakonec rozhodl jediný úspěšný samostatný nájezd, který předvedl sparťan Michal Řepík.

Třinec byl před nedělním kolem s vedoucí Spartou bodově srovnaný a nechtěl pustit lídra do trháku. Po pěti vítězstvích v posledních pěti zápasech Oceláři chtěli pokračovat v nastoleném trendu i proti Varům, které ale při svém posledním extraligovém vystoupení zdevastovaly v Brně Kometu a podobně si na soupeřově ledě vedly i dnes. Na vedoucí gól hostů ještě stačil bezprostředně reagovat Zahradníček, dalších pět branek ale už stříleli jen karlovarští.

Liberec se vyhoupl na třetí místo

Solidní gólový nášup v podání hostujícícho celku přinesl i hokejový večer ve Vítkovicích. Plzeň po úterním vyřazení z Ligy mistrů a páteční prohře v Olomouci zavelela ke zteči a po výhře 5:0 poskočila v tabulce před Boleslav.

Ještě před Plzeň se po výhře 3:1 v Olomouci natlačil na třetí pozici Liberec. Souboj byl přitom až do úplného konce vyrovnaný, Tygři ale během 37 sekund v poslední minutě vykročili za třemi body.

Kladenští Rytíři přivítali poslední Pardubice a na domácím kluzišti chtěli vylepšit nepříliš úspěšnou bilanci s Východočechy - z posledních pěti duelů vyšli kladenští hráči hned čtyřikrát naprázdno. A ještě před polovinou zápasu to s domácími nevypadalo dobře, třemi góly v rozmezí deseti minut ale Rytíři zápas dokonale otočili a Pardubice tak zůstaly na dně tabulky.

Předposlední je dál Litvínov, který toužil po bodovém zisku na ledě Hradce Králové, jednoznačná výhra domácích 6:2 ale naděje Severočechů utnula. Hosté se střelecky probudili až v závěru druhé třetiny, kdy už prohrávali o čtyři branky a ke srovnání měli daleko.

21. kolo Tipsport extraligy
Mladá Boleslav - Sparta 0:1 po sam. nájezdech
Rozh. nájezd Řepík.
Třinec - Karlovy Vary 1:6
Branky: 11. Zahradníček - 11. Koblasa, 32. Gríger, 37. a 37. Vondráček, 48. Kubalík, 57. Mikúš.
Kladno - Pardubice 3:2
Branky: 28. Bílek, 45. Strnad, 48. Austin - 14. Tybor, 26. Kousal.
Hradec Králové - Litvínov 6:2
Branky: 12. Pilař, 21. Smoleňák, 31. Cingeľ, 34. Chalupa, 59. Vincour, 60. Rákos - 39. Lukeš, 53. Hübl.
Vítkovice - Plzeň 0:5
Branky: 4. Kodýtek, 20., 51. a 55. Kracík, 46. Gulaš.
Olomouc - Liberec 1:3
Branky: 22. Škůrek - 13. Lenc, 60. Krenželok, 60. Jelínek.
Zápas Zlín - Kometa Brno 5:4 se hrál 13. listopadu.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec