Hlavní obsah

Vedoucí Sparta protáhla vítěznou sérii. Třinec vypráskal Pardubice. Kometa přemohla Kladno

Praha
Aktualizováno

Sparta ve 24. kole hokejové Tipsport extraligy porazila Zlín 2:1 v prodloužení a s šestibodovým náskokem je v tabulce první. Druhý Třinec na svém ledě vypráskal Pardubice 7:0, Litvínov porazil Vítkovice 6:2 a už není poslední, pod sebe dostal krutě pokořené Dynamo. Hradec udolal Olomouc 2:1, Mladá Boleslav si na domácím ledě poradila s Karlovými Vary 4:2 a Brno vyhrálo 4:1 nad Kladnem, kterému chyběl zraněný Jágr a také gólman Godla.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Hráči Sparty se radují z vítězství nad Zlínem.

Článek
Fotogalerie

Sparta rozhodla o výhře až v prodloužení. Připsala si již deváté vítězství za sebou. Berani brzy vedli zásluhou Pavla Sedláčka, ale Jiří Smejkal vyrovnal a v přídavku v čase 63:29 Lukáš Rousek dovršil obrat. V prodloužení přitom dělily jen centimetry Zlín od vítězného gólu. Jakub Šlahař z kruhu napálil tyčku, odražený puk si vzal Rousek, dostal se do přečíslení se Smejkalem, ale místo avizované nahrávky nakonec sám zavěsil.

Druhý Třinec se po třech porážkách v řadě snažil dostat zpět na vítěznou vlnu. A povedlo se mu to. Po první třetině vedl už 3:0. Aron Chmielewski dal dva góly, Kváča vychytal druhou nulu v sezoně.

Litvínov přenechal poslední místo tabulky Pardubicím. Vítkovičtí si připsali pátou porážku v řadě a na 12. místě mají už jen tříbodový náskok na svého dnešního soupeře, který ale odehrál o utkání méně. Aktivitu domácích v úvodu přibrzdila chyba na obranné modré čáře, po které ve třetí minutě otevřel skóre Dominik Lakatoš. Verva byla ale herně lepší a podařilo se jí duel otočit.

Vítkovice vedle páté prohry prodloužily i čekání na tříbodový zisk, naposledy v normální hrací době vyhrály v předešlém souboji s Litvínovem 18. října.

Hradec vyhrál třetí z posledních čtyř zápasů. Rozhodl o tom ve 44. minutě útočník Matěj Chalupa. Hanáci prohráli ve vzájemném souboji s Mountfieldem počtvrté za sebou a připsali si třetí porážku z uplynulých čtyř duelů. Olomouc vsadila na dlouhou hru bez brankáře, téměř tříminutovou. K vyrovnání to však nevedlo.

Mladá Boleslav vyhrála potřetí za sebou a je třetí o skóre za Třincem. Energie potřetí za sebou prohrála a má na kontě z posledních osmi duelů jen dvě vítězství. Zápas měl charitativní podtext, Bruslaři hráli ve speciálních dresech, které se budou dražit a výtěžek z aukce a z prodeje charitativních kalendářů, které nafotili hráči, půjde na nový EKG přístroj mladoboleslavské nemocnice.

Kometa i ve třetím zápase po změně trenéra a návratu Libora Zábranského na lavičku dokázala vyhrát na vlastním ledě. Kladno přijelo do Brna bez zraněného Jaromíra Jágra a dostali se do vedení v první třetině díky brance Tomáše Redlicha. Domácí ale po vývoj otočili po gólech Lukáše Kucsery a Ondřeje Němce. Výhru v závěrečném dějství pojistili Jan Hruška a Luboš Horký. Kladno prohrálo potřetí za sebou.

24. kolo hokejové Tipsport extraligy
Třinec - Pardubice 7:0
Branky: 13. a 51. Chmielewski, 4. Krajíček, 20. M. Stránský, 43. Martynek, 54. Adamský, 55. Dravecký
Litvínov - Vítkovice 6:2
Branky: 14. Jarůšek, 25. F. Lukeš, 33. T. Pavelka, 36. Gerhát, 46. Baránek, 60. J. Mikúš - 3. Lakatoš, 30. Schleiss
Hradec Králové - Olomouc 2:1
Branky: 36. Červený, 44. M. Chalupa - 32. Kolouch
Sparta - Zlín 2:1 v prodloužení
Branky: 24. Smejkal, 64. Rousek - 3. P. Sedláček
Mladá Boleslav - Karlovy Vary 4:2
Branky: 9. R. Zohorna, 12. Skalický, 29. A. Zbořil, 58. Lunter - 28. Raška, 46. Flek
Brno - Kladno 4:1
Branky: 22. Kucsera, 28. O. Němec, 55. J. Hruška, 59. L. Horký - 13. Redlich
Plzeň - Liberec se hraje 14. ledna

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články