Hlavní obsah

Kladno bez Jágra padlo na ledě mistra po nájezdech. Sparta vyhrála šlágr v prodloužení

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Třince vyhráli ve středečním utkání 27. kola extraligy nad kladenskými Rytíři 2:1 až po samostatných nájezdech. V páté sérii rozhodl Ondřej Kovařčík, za poražené nehrál zraněný Jaromír Jágr. Litvínov si poradil s Kometou Brno 5:2. Hosté vedli v 9. minutě 2:0, ale nakonec po kolapsu nebrali ani bod. Vítkovice pod novým koučem Mojmírem Trličíkem opět zvítězily. Tentokrát dokázali Ostravané porazit Olomouc 5:3. Sparta ve šlágru zdolala Indiány z Plzně 2:1 v prodloužení. Rozjetý Liberec vyhrál 3:2 po nájezdech v Hradci Králové. Nájezdy rozhodly i utkání v Karlových Varech, Energie složila na lopatky Zlín 3:2.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Kladenský brankář Denis Godla se snaží zasáhnout proti třineckému útočníkovi Štěpánu Novotnému.

Článek
Fotogalerie

Mistrovský Třinec v sezoně dosud vyhrával nad Rytíři jednoznačně 6:2 a 7:1. Tentokrát však Oceláři, které vedli místo hlavního trenéra Václava Varadi, jenž připravuje juniorskou reprezentaci na domácí šampionát, asistenti Zadina a Raszka, dovedli duel po šedesáti minutách jen k remíze 1:1.

Vítěze neurčilo ani prodloužení a musely rozhodnout nájezdy. V nich pak Ocelářům vystřelil prémiový bod Ondřej Kovařčík v páté sérii.

Kometa díky dvěma gólům z první třetiny, které dala v rozmezí 36 sekund, vedla v Litvínově už 2:0, v závěru druhého dějství ale snížil Richard Jarůšek a Severočeši ožili. Ve třetí části pak domácí dokonali obrat čtyřmi góly. Dvěma trefami se v dresu vítězů blýskl útočník Viktor Hübl.

Vítkovice se pod novým koučem Mojmírem Trličíkem rozjely. Po výhře v Hradci Králové dokázali Ostravané porazit Olomouc 5:3 a podruhé za sebou naplno zabodovali. Hattrickem zazářil Dominik Lakatoš, ale vítěznou branku v 55. minutě vstřelil Peter Trška. Do prázdné klece triumf Ostravských zpečetil Ondřej Roman.

Karlovy Vary před reprezentační přestávkou vyhrály dvakrát za sebou a i tentokrát uspěly. K vidění však bylo pořádné drama. Energie totiž prohrávala po dvou třetinách o dvě branky, nakonec ale manko vymazala a dovedla zápas do nájezdů. Tam Západočeši rozhodli o svém vítězství.

I třetí vzájemný zápas sezony mezi hokejisty Sparty a Plzně nenašel po šedesáti minutách vítěze a i potřetí nakonec slaví dvoubodový triumf Pražané. Výhru 2:1 v prodloužení jim zajistil v 63. minutě Blain.

Bílí Tygři z Liberce potvrdili, že jsou ve skvělé formě. V Hradci Králové vyhráli 3:2 po nájezdech a bodovali ve dvanáctém utkání v řadě. V nájezdech zazářil hostující brankář Dominik Hrachovina, který ze tří pokusů domácích ani jednou neinkasoval, Severočeši naopak třikrát uspěli, vítězný gól dal Radan Lenc, který se trefil i v základní době.

Hokejová Tipsport extraliga, 27. kolo:
Třinec–Kladno 2:1 po sam. nájezdech
Branky: 14. Stránský, rozhodující nájezd O. Kovařčík – 23. Austin.
Karlovy Vary–Zlín 3:2 po sam. nájezdech
Branky: 42. Mikúš, 58. Šenkeřík, rozhodující nájezd Gríger – 34. Claireaux, 38. Novotný.
Litvínov–Kometa Brno 5:2
Branky: 44. a 48. Hübl, 38. Jarůšek, 46. Trávníček, 59. Kašpar – 9. Holík, 9. Vincour.
Vítkovice–Olomouc 5:3
Branky: 22., 39. a 41. Lakatoš, 55. Trška, 60. Roman – 1. a 36. Musil, 54. Švrček
Hradec Králové–Liberec 2:3 po sam. nájezdech
Branky: 24. Pavlík, 59. Cingel – 37. a rozhodující nájezd Lenc, 51. Hudáček
Sparta–Plzeň 2:1 po prodloužení
Branky: 27. Tomášek, 63. Blain – 46. Kantner
Předehráno v úterý: Mladá Boleslav–Pardubice 4:1

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice