Hlavní obsah

Karlovy Vary - Kladno 3:1Karlovy Vary vyhrály popáté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Flek 1 : 0
10. Kaut 1 : 1
27. Kohout 2 : 1
52. Mikuš 3 : 1
Záznam online reportáže

Karlovy Vary
Aktualizováno

Hokejisté Karlových Varů vyhráli v 29. kole extraligy doma nad Kladnem 3:1 a připsali si pátou výhru za sebou. Rytíři, kterým opět chyběl hrající majitel Jaromír Jágr, zaznamenali venku šestou porážku v řadě. Po vyrovnané první třetině dal vítězný gól ve 27. minutě Martin Kohout a v závěrečném dějství ještě pojistil výsledek Tomáš Mikúš.

Článek

Zápas začal pro domácí nešťastně, protože hned v úvodní minutě po nevinném souboji u mantinelu odkulhal do šatny obránce Stříteský. Po úvodních šancích hostujícího Hovorky a karlovarského Beránka otevřel účet zápasu Flek, jehož vyslal do úniku Rachůnek.

Karlovy Vary se z vedení neradovaly dlouho a za 98 sekund Rytíři vyrovnali. Kaut rozjel akci, po pokusu Štěpána Bláhy se k němu puk odrazil a Novotný byl proti zakončení do odkryté branky bezmocný. Vrátit vedení mohl domácím hráčům ještě v první dvacetiminutovce Kohout, ale zcela osamocený přestřelil branku.

Hned na úvod druhého dějství byl blízko obratu několikrát Strnad, který nejdříve nevyužil ve vlastním oslabení přečíslení dvou na jednoho, o chvíli později zcela sám neprostřelil Novotného a následně nastřelil tyč karlovarské branky.

Středočeši byli aktivnějším týmem, ale ve 27. minutě inkasovali. Mikúš našel ideálně Kohouta, který zamířil do odkryté branky. Energie následně neuspěla při dvou přesilových hrách a sama se ubránila v jednom oslabení.

V urputné bitvě pojistili domácí v 52. minutě náskok díky Mikúšovi, který střelou zápěstím z pozice mezi kruhy nedal Godlovi šanci. Další šance Západočechů měli ještě Koblasa, Beránek a zejména Flek, který netrefil prázdnou branku při 74 vteřin trvající hře Rytířů bez gólmana, ale domácí to mrzet nemuselo.

Karlovy Vary - Kladno 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Flek (T. Rachůnek), 27. Kohout (T. Mikúš, Koblasa), 52. T. Mikúš (Koblasa, Eminger) - 10. T. Kaut (Š. Bláha). Rozhodčí: Mrkva, Obadal - Brejcha, J. Svoboda. Vyloučení: 2:4. Bez využití. 5724 (vyprodáno).
F. Novotný - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, Mikyska, Rohan - Flek, Gríger, T. Rachůnek - Beránek, Černoch, V. Polák - Vondráček, Raška, Šafář - Kohout, T. Mikúš, Koblasa. Trenér: Pešout.
Godla - B. Nash, Austin, Kehar, Zajíc, Barinka, Zelingr - Zikmund, P. Machač, Hovorka - Bílek, Stach, O'Donnell - J. Strnad, Melka, Redlich - Hajný, T. Kaut, Š. Bláha. Trenéři: D. Čermák a Lidický.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec