Hlavní obsah

Hradec získal útočníka Lva z Komety výměnou za Rákose

Hokejisté Hradce Králové získali Jakuba Lva z Komety Brno výměnou za jiného útočníka Daniela Rákose. Oba hráči do nových působišť přestoupili. Devětadvacetiletý Lev zamířil do Komety před touto sezonou z Vítkovic, o tři roky starší Rákos odešel do Hradce před minulým ročníkem z Třince.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Brněnští hokejisté Tomáš Vincour a Jakub Lev se radují z gólu.

Článek

"Již delší dobu se pokoušíme zrealizovat nějakou výměnu hráčů a dovést k nám kvalitního hráče z jiného klubu, nejlépe centra. Při jednání o příchodu Jakuba Lva si Brno vybralo Dana Rákose a sportovní vedení tento trejd většinově odsouhlasilo," uvedl v tiskové zprávě generální manažer Mountfieldu Aleš Kmoníček.

Lev si v dresu Komety připsal v této sezoně v 29 zápasech devět bodů za šest branek a tři asistence. Celkem má na kontě bývalý hráč Plzně v domácí nejvyšší soutěži 509 utkání a 224 bodů za 111 branek a 113 asistencí. V české reprezentaci sehrál 15 utkání a vstřelil tři branky.

Mountfield převzal Lvovu smlouvu z Komety, která platí na tuto a ještě příští dvě sezony. "Vzhledem k naší snaze získat kvalitního centra je pro nás příchod Kuby dobrou zprávou a věříme, že i posílením našeho kádru. Očekáváme od něho výrazný příspěvek ve zlepšení naší produktivity a zároveň zlepšení fyzické hry, které se nebojí. Kuba by se měl hlásit na našem tréninku 25. prosince," dodal Kmoníček.

Rákos si v tomto ročníku připsal v extralize za Hradec Králové v 28 duelech sedm bodů za dvě branky a pět asistencí. Někdejší hráč Pardubic sehrál v nejvyšší soutěži 645 utkání a nasbíral 187 bodů za 77 gólů a 110 přihrávek.

Reklama

Související témata: