Hlavní obsah

Pardubice - Hradec Králové 1:4Hradec Králové v derby v Pardubicích ukončil sérii čtyř porážek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Paulovič 0 : 1
37. Cingel 0 : 2
45. Dragoun 0 : 3
51. Kolář 1 : 3
59. Perret 1 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové vyhráli ve 30. extraligovém kole východočeské derby na ledě Pardubic 4:1. Mountfield se ve druhé třetině ujal dvoubrankového vedení, které navýšil ještě na začátku závěrečné třetiny a v klidu kráčel za výhrou. Dynamo dokázalo jen snížit. Hostující hokejisté zvítězili po čtyřech porážkách v řadě, naopak Pardubice počtvrté za sebou ztratily a pod novým trenérem Milanem Razýmem na vítězství stále čekají.

Foto: David Taneček, ČTK

Hokejisté Matej Paulovič, Filip Pavlík a Petr Zámorský z Hradce Králové se radují z gólu.

Článek

Oba týmy tížila před zápasem série porážek, a tak nebylo divu, že se hrálo od začátku hodně opatrně. O trochu nebezpečnější byl Hradec, jenže Jergl, Lev ani Filip Pavlík v solidních pozicích Kacetla neprostřelili. Jedinou vážnější možnost Dynama v první části měl při přesilovce Mandát, který trefil Mazance do masky. Chvíli před sirénou minul branku Koukal.

Do druhé třetiny vstoupili Pardubičtí velkým náporem, během kterého stihli i vystřídat, ale Kindl v gólové šanci mířil bekhendem jen do hradeckého brankáře. Čekání na gól ukončil v 25. minutě Paulovič, který rychle dojel Kacetlem vyražený puk a zavěsil. I po úvodní brance byli směrem dopředu snaživější domácí hráči a srovnat mohl v přesilovce po buly Mandát. Mazanec ale chytal skvěle a kolem poloviny utkání na něm ztroskotali i Vlach s Beranem.

Mountfield trpělivě čekal na chybu a po jedné takové ujížděli ve dvou proti jednomu Lev s Klímou, jenže Kacetl se stihl rychle přesunout a dobře načasovanou akci zneškodnit. Druhý gól Hradce ale jen o chvíli oddálil. Ve 37. minutě vybojovali Smoleňák s Chalupou kotouč za pardubickou brankou a Cingel z ideální střelecké pozice zamířil přesně pod horní tyčku.

Pardubice otevřely hru, ale hned první velkou chybu potrestal Dragoun, jemuž kotouč před brankářem přenechal Jergl. V oslabení pak mohl snížit Látal, ale Mazanec ještě odolal. V 51. minutě už ani on nestačil na dělovku Koláře od modré čáry. Chvíli nato naděje Dynama držel Kacetl, který lapačkou vychytal Šaldu i osamoceného Chalupu. Jenže hosté soupeře vůbec nepustili k náporu a výhru ve východočeském derby jim pojistil ranou do prázdné branky Perret.

30. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - Mountfield Hradec Králové 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 51. J. Kolář (Harju, J. Mikuš) - 25. Paulovič (Pilař), 37. Cingel (Smoleňák, M. Chalupa), 45. Dragoun (Jergl), 59. Perret (Lev). Rozhodčí: Šír, Mrkva - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:3, navíc T. Voráček (Pardubice) 10 min. Bez využití. Diváci: 10 194 (vyprodáno).
Pardubice: Kacetl - J. Kolář, T. Voráček, Eklund, Holland, J. Zdráhal, J. Mikuš - Tybor, Mandát, Kusý - D. Kindl, R. Vlach, M. Látal - M. Beran, Poulíček, Harju - M. Machač, Matýs, Pochobradský. Trenér: Razým.
Hradec Králové: Mazanec - Zámorský, Cibulskus, F. Pavlík, Šalda, Nedomlel, Rosandič, Čáp - Smoleňák, Cingel, M. Chalupa - Jergl, Koukal, Perret - Kevin Klíma, Lev, R. Pavlík - Paulovič, Dragoun, Pilař. Trenéři: V. Růžička a T. Martinec.

Reklama

Související témata: