Hlavní obsah

Hokejisty Pardubic posílili útočníci Jenyš a Svačina z Brna

Praha

Hokejisté Pardubic získali do týmu útočníky Vladimíra Svačinu a Pavla Jenyše z Brna. Oba se k Dynamu, které uzavírá extraligovou tabulku, připojí před sobotním tréninkem. Jenyš má vypomoci do konce ledna, Svačina až do konce sezony. Východočeši o nových posilách informovali na svém webu.

Foto: Petr Rubal

Vladimír Svačina posílí hokejisty Pardubic

Článek

Pardubice sáhly k posílení i proto, že se jim zranili dva klíčoví hráči ofenzivy - devětadvacetiletý Robert Kousal a dvacetiletý Ondřej Machala. Rovněž Svačina s Jenyšem představují dvojici složenou ze zkušeného a mladého útočníka. Svačinovi je 32 let, Jenyšovi 23.

"Věříme, že nám pomůžou v produktivitě, se kterou máme stále problém. Hledali jsme na trhu varianty. A když se objevila možnost tyto hráče získat, rozhodli jsme se je u nás angažovat. Jsme rádi, že se nám povedlo vyztužit útok," uvedl člen představenstva Dušan Salfický.

Oba hráči by se měli hlásit trenérům v čele s Milanem Razýmem na sobotním tréninku. "V tuto chvíli není ale jisté, zda oba nastoupí už zítra v Olomouci," doplnil Salfický.

Svačina začal sezonu v prvoligové Porubě, od příchodu do Komety odehrál 20 utkání a nasbíral v nich 12 bodů za pět gólů a sedm nahrávek. V předchozí sezoně pomohl Třinci k mistrovskému titulu. V minulosti hrál extraligu také za Liberec, Vítkovice, Mladou Boleslav či Plzeň.

Brněnský odchovanec Jenyš působil pět sezon v zámoří, než se letos před začátkem ročníku vrátil. Za Brno nastoupil do 27 utkání a připsal si v nich branku a asistenci. K pěti duelům nastoupil i za prvoligovou Třebíč.

Reklama

Související témata: