Hlavní obsah

Liberec v generálce porazil Beroun, Ústí přehrálo Kladno

BEROUN/ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejisté Liberce zvládli na ledě berounských Medvědů své poslední přípravní utkání a účastníka první ligy porazili 4:2. Dvě branky v pátek vstřelil liberecký útočník Václav Novák, který to stihl už do 11. minuty. V dalším přípravném utkání hokejisté extraligového nováčka Slovanu Ústečtí Lvi porazili Kladno 1:0. Nedařilo se Litvínovu, který v generálce na Extraligu podlehl Plzni 2:4.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Hokejový obránce Jakub Grof (uprostřed) slaví se svými spoluhráči.

Článek

Liberec měl hru pod kontrolou, přesto se Beroun dočkal 11 sekund před koncem první třetiny snížení. Krátce po přestávce však úspěšně dorážel Víšek a hosté opět vedli dvoubrankovým rozdílem. Berounští sice v polovině utkání prohospodařili dvojnásobnou přesilovku, ale chvilku před druhou sirénou se prosadil Nedorost.

V závěrečné dvacetiminutovce nahradil v brance Tygrů Hniličku Fikrt. V 47. minutě mohl vedení hostů zvýšit Čermák, zastavila ho však horní tyčka. Výhru jednoho z favoritů extraligy tak potvrdil až Holub.

Ústecký Přikryl vychytal nulu proti Kladnu

Extraligový nováček Slovan Ústečtí Lvi porazil v závěrečném přípravném zápase před startem nejvyšší domácí soutěže Kladno 1:0. O jediný gól utkání se v 32. minutě postaral v přesilové hře obránce František Mrázek. Ústecký brankář Petr Přikryl tak v pátek udržel čisté konto.

"Až na výpadek v pohárovém zápase doma s Libercem jsem s přípravou na extraligu spokojen. Dnes jsme Kladno předčili větší aktivitou. V posledních zápasech se nám dařila hra v obraně," řekl po zápase kouč domácích Vladimír Evan.

Mrzelo ho pouze, že marodku týmu rozšířil obránce Martin Vágner, který bude mimo hru asi deset dnů a nestihne tak start extraligy. Problémy s kotníkem má další bek Petr Hořava.

Znojemští hokejisté porazili Duklu 

Znojmo porazilo v přípravném zápase prvoligovou Duklu Jihlava 3:0. Orlům vyšel dokonale vstup do utkání, po šesti minutách už měli dvoubrankový náskok. Jihlavského gólmana Řehoře překonali Čachotský a Svoboda.

V dalším průběhu Jihlava zpřesnila hru v obraně a střelecky se už prosadil pouze v druhé třetině Procházka. V týmu Znojma byl jednou z hlavních opor brankář Trvaj.

Litvínov prohrál v generálce s Plzní

Hokejisté Litvínova podlehli v generálce na nový ročník extraligy doma Plzni 2:4. Lasselsberger vedl díky trefám Martina Adamského, Jaroslava Kracíka a Martina Čakajíka na začátku druhé třetiny už 3:0. Za domácí snížil Radim Skuhrovec, ale v 46. minutě upravil na 4:1 pro Plzeň Tomáš Vlasák a litvínovský Zbyněk Sklenička už v závěru stihl jen zkorigovat skóre.

Plzeň, která si vylepšila bilanci z dvanácti přípravných duelů na osm výher a čtyři porážky, vstoupí do extraligové sezóny za týden doma proti Vítkovicím. Litvínov přivítá rovněž doma Znojmo.

Výsledky závěrečných přípravných zápasů:
Slovan Ústečtí Lvi - Geus Okna Kladno 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branka: 32. F. Mrázek. Rozhodčí Fraňo - M. Novák, Biedermnn. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. Diváci: 300.
Berounští Medvědi - Bílí tygři Liberec 2:4 (1:2, 1:1, 0:1)
Branky: 20. Mrňa, 39. Nedorost - 6. a 11. Novák, 23. Víšek, 48. Holub. Rozhodčí: Florián. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:2. Diváci: 200.
Znojemští Orli - Dukla Jihlava 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
Branky: 5. Čachotský, 6. Svoboda, 37. Procházka.
Litvínov - Lasselsberger Plzeň 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
Branky: 29. Skuhrovec, 59. Sklenička - 3. Adamský, 6. Kracík, 22. Čakajík, 46. Vlasák. Rozhodčí: Turčan - Rozlílek, Hauser.

Reklama

Související témata: