Hlavní obsah

Karlovy Vary - Třinec 1:2 PPWolski při premiéře rozhodl o výhře Třince v Karlových Varech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Rachůnek 1 : 0
38. Kovařčík 1 : 1
64. Wolski 1 : 2
Záznam online reportáže

Karlovy Vary/Praha

Hokejisté Třince vyhráli v 34. kole extraligy v Karlových Varech 2:1 v prodloužení a rozhodl o tom v čase 63:40 při své premiéře v dresu Ocelářů kanadský útočník s polskými kořeny Wojtek Wolski. Čerstvá posila zaznamenala i asistenci u vyrovnávací branky Ondřeje Kovařčíka.

Foto: HC Oceláři Třinec

Radost hokejistů Třince

Článek

Oceláři se kvůli účasti na Spenglerově poháru v Davosu, kde dokráčeli až do finále, představili v extralize poprvé od 22. prosince. Z turnaje si také přivezli novou akvizici Wolskiho, který tam po konci angažmá v Kunlunu v KHL vypomáhal Ambri-Piottě.

První větší příležitost měl domácí Gríger, který přesnou nahrávku Rachůnka tečoval jen do Kváčovy náruče. Na druhé straně se dostal do šance Michal Kovařčík, ale Filip Novotný byl na jeho tvrdou střelu připraven.

V polovině první třetiny se ve vlastním oslabení po chybě Rachůnka dostal k puku na červené čáře Martynek, ale i jeho samostatný únik zlikvidoval karlovarský gólman. Potom ukázal Rachůnek své ofenzivní kvality a v 17. minutě v přesilové hře z levého kruhu prostřelil Kváču.

Ve druhém dějství se projevila síla Ocelářů, kteří začali soupeře přehrávat. Jen díky Novotnému, jenž postupně nadvakrát zlikvidoval nebezpečnou střelu Szturce, šanci Galvinše a bombu agilního Michala Kovařčíka, drželi domácí těsné vedení až do 38. minuty. V té ale střelou od modré čáry vyrovnal Ondřej Kovařčík.

Ve třetí třetině se snažily oba týmy hrát bez chyby, ale i přesto si šanci k vítězné brance několikrát připravila agilní formace Michala Kovařčíka a na druhé straně nadvakrát z bezprostřední blízkosti nepřekonal hostujícího gólmana Gríger.

V prodloužení nejdříve Roth nastřelil tyč a poté byl za vyseknutí hole vyloučen Polák. Přesilovku čtyř proti třem využil po krásné individuální akci Wolski.

HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 1:2 v prodl. (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 17. T. Rachůnek (Gríger) - 38. O. Kovařčík (Wolski), 64. Wolski (Roth). Rozhodčí: Mrkva, Kika - Pešek, Malý. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 3932.
Karlovy Vary: F. Novotný - Graňák, Šenkeřík, Plutnar, M. Rohan, Eminger, D. Mikyska, Šafář - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, T. Mikúš, V. Polák - Vondráček, Raška, Černoch - Kohout, Skuhravý, Koblasa. Trenér: Pešout.
Třinec: Kváča - Kundrátek, M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Roth, Zahradníček, M. Adámek - M. Stránský, Wolski, Dravecký - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Martynek - Szturc, Š. Novotný, Adamský - Chmielewski, Polanský, Hrňa. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata: