Hlavní obsah

Budějovice mají před sezónou finálové ambice

ĆESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic vstupují do nové extraligové sezóny s ambiciózním cílem vybojovat účast ve finále play-off. Při stanovení této mety vycházeli ze semifinálové účasti v předchozích dvou letech a také ze stabilizovaného ekonomického zázemí. "Myslím, že máme silnější tým než loni, jiný cíl si nemůžeme klást," uvedl trenér Josef Jandač na pondělní tiskové konferenci.

Článek

Hlavní akcionář, kterým je firma Mountfield, navýšil základní jmění společnosti o 12 miliónů korun. Celková částka, kterou do budějovického hokeje vkládá, není oficiálně známá, ale poprvé v historii přesáhne rozpočet klubu sto miliónů korun.

Klubu se podařilo získat několik výrazných posil. Přišli obránci Filip Novák z Columbusu, Vladimír Sičák ze švédského Malmö, Tomáš Frolo z Třince a hostování ze Sparty má prodloužené Lukáš Bolf.

"Jsme rádi, že se nám podařilo přesvědčit Nováka se Sičákem, kteří kromě nesporné herní kvality mají i vztah ke klubu, ve kterém vyrůstali. Bolf má velkou perspektivu, loni u nás udělal velký výkonnostní skok, Frolo je fyzicky výborně připravený a měl by v defenzivě tvrdit muziku," řekl na adresu očekávaných opor sportovní manažer Jaromír Látal.

Turek zůstává jedničkou 

Novými tvářemi jsou také brankář Martin Altrichter z Mladé Boleslavi a útočníci Tomáš Kůrka ze švédského Södertaljë s odchovancem Davidem Kuchejdou z juniorské zámořské OHL. "Právě příchod Kůrky považujeme za nejlepší přestupový tah a čekáme od něho velké oživení útoku. Mladý Kuchejda určitě zvýší konkurenci," uvedl Látal. Jistotu by měli mít Jihočeši na brankářském postu. "Altrichter u nás bude hostovat minimálně do konce října s možností prodloužení. Momentálně zaskakuje za zraněnou dvojku Cháberu, jedničkou zůstává Turek," dodal Látal.

Klub také několik hráčů opustilo. "Jednali jsme o setrvání v klubu se Zdeňkem Kutlákem, ale bohužel se rozhodl vyzkoušet švýcarskou ligu. Prodloužení smlouvy s Václavem Nedorostem by pro nás byl luxus, za dvě sezóny u nás odehrál pouze 26 utkání. Obránce Marek Posmyk bude hostovat celou sezónu v Pardubicích, potom s ním budeme znovu jednat," řekl Látal.

Změny doznal také realizační tým. Asistenta Milana Kupku, který odešel ze zdravotních důvodů, vystřídal dosavadní trenér juniorů Milan Černý.

Českobudějovický klub měl v loňské základní části extraligy průměrnou návštěvnost 5209 diváků a zájem fanoušků trvá. Před začínajícím ročníkem už se prodalo 4000 permanentek.

V přípravných zápasech trápily mužstvo nevyužité přesilovky. "Děláme na tom dnes a denně," ujistil trenér Jandač. "Složení přesilovkových formací jsme dali dohromady až po 20. srpnu. Od té doby pilujeme herní situace. Věřím, že přesilovky nebudou naší noční můrou," dodal Jandač.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články