Hlavní obsah

Hradec Králové získal Šidlíka z Vítkovic výměnou za Rosandiče

Hradec Králové

Hokejisté Hradce Králové získali obránce Petra Šidlíka z Vítkovic výměnou za slovenského zadáka Mislava Rosandiče. Šestadvacetiletý Šidlík působil v ostravském klubu druhu sezonu po příchodu z mateřské Dukly. O dva roky mladší Rosandič přišel do Mountfieldu v roce 2017 z Banské Bystrice, které ještě na konci sezony 2017/18 vypomáhal.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hokejisté Hradce Králové získali obránce Petra Šidlíka z Vítkovic výměnou za slovenského zadáka Mislava Rosandiče (na snímku vlevo).

Článek

"Trejdem jsme reagovali na požadavek sportovního vedení klubu a Petr k nám přichází do konce této sezony. K týmu se připojí na středečním tréninku a bude připraven do pátečního zápasu právě proti Vítkovicím. Za soupeře zároveň může nastoupit Mislav Rosandič," uvedl na klubovém webu generální manažer Mountfieldu Aleš Kmoníček.

Šidlík si v této sezoně připsal v dresu Vítkovic ve 34 zápasech sedm bodů za gól a šest asistencí. Celkem má v extralize, kterou hrál i za Karlovy Vary, Chomutov a Jihlavu, na kontě 194 utkání a 41 bodů (7+34).

"Petr je hráč, který má rád tvrdý hokej. Takto silového obránce jsme hledali a jsme rádi, že se nám ho podařilo získat do našich řad," podotkl sportovní manažer Hradce Králové Jaroslav Bednář. "V týmu máme dost ofenzivních obránců. Hledali jsme někoho, kdo bude trošku tvrdit muziku a hrát důrazně. Proto jsme se rozhodli uvolnit Mislava Rosandiče a získat za něj Petra Šidlíka. Doufáme, že bude pro náš tým přínosem."

Rosandič zaznamenal v této sezoně v 36 duelech osm bodů za tři góly a a pět asistencí. Celkem má v české extralize na kontě 101 utkání a 28 bodů (8+28).

Vítkovice si pojistily tři hráče

Vedení extraligových Vítkovic si pojistilo služby dalších tří hráčů. Poté co v minulých dnech podepsali nové smlouvy obránce Peter Trška a útočník Jan Schleiss, v pondělí klub oznámil dohodu s Radkem Veselým, Robertem Černým a Danielem Krenželokem.

Veselý a Černý podepsali nové kontrakty, u Krenželoka Ostravané uplatnili opci. "Černý i Veselý prokázali, že i když jsou z první ligy, mají výkonnost na to hrát extraligu. Proto jsou i nyní v sestavě," uvedl trenér Mojmír Trličík na klubovém webu.

Třiadvacetiletý útočník Veselý odehrál za Vítkovice 12 zápasů, ve kterých vstřelil dva góly a přidal tři asistence. O rok starší obránce Černý zatím zasáhl do deseti utkání a připsal si jednu asistenci. "Herním projevem i přístupem k zápasům, tréninkům, přístupem k záchraně Vítkovic a vůbec svým odhodláním dávají najevo, že chtějí ve Vítkovicích pokračovat," doplnil Trličík.

Dvaadvacetiletý Krenželok působí v obraně Vítkovic již čtvrtou sezonu. V aktuálním ročníku odehrál 32 zápasů s bilancí dvou gólů a pěti asistencí.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články