Hlavní obsah

Pardubice si pojistily služby Blümela, Matýse a Ivana

Pardubice

Hokejoví útočníci Matěj Blümel a Ondřej Matýs i slovenský obránce Michal Ivan budou i v příští sezoně působit Pardubicích. Vedení Dynama uplatilo na celé trio opční právo. Uvedly to oficiální stránky klubu.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Guntis Galvinš z Třince a Matěj Blümel z Pardubic.

Článek

"Všichni tři jsou to hráči se zajímavým potenciálem a perspektivou, proto jsme se rozhodli o prodloužení naší spolupráce. Další rok by měli ještě více promlouvat do produktivity týmu a být jeho nedílnou součástí," řekl člen představenstva Dušan Salfický.

Devatenáctiletý Blümel se loni na začátku října vrátil do Pardubic po dvouletém působení v juniorské USHL ve Waterloo. V této sezoně v extralize debutoval a připsal si v 26 zápasech čtyři body za tři branky a asistenci. Na přelomu roku reprezentoval na domácím mistrovství světa dvacítek v Ostravě, v pěti duelech vstřelil jeden gól.

Dvacetiletý Matýs je také odchovanec Dynama, v tomto ročníku sehrál v extralize 29 utkání a jednou skóroval. Celkem má v nejvyšší soutěži na kontě 33 utkání a zaznamenal dva body za dvě branky.

Stejně starý Ivan začal s hokejem ve Zvolenu a do Pardubic přišel před sezonou po dvouletém působení v juniorské QMJHL v týmech Acadie-Bathurst Titan a Drummondville Voltigeurs. V české extralize si připsal ve 34 utkáních dva body (1+1).

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín