Hlavní obsah

Zlín - Plzeň 4:0Zlín porazil druhou Plzeň a udržel se na devátém místě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Dufek 1 : 0
16. Honejsek 2 : 0
24. Sedláček 3 : 0
44. Honejsek 4 : 0
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína vyhráli ve 43. kole extraligy doma nad Plzní 4:0, zabrali po třech porážkách a udrželi se na 9. místě. Druzí Indiáni si připsali třetí porážku za sebou. Dvěma góly se podílel na úspěchu Beranů útočník Antonín Honejsek a gólman Libor Kašík udržel díky 32 úspěšným zákrokům poprvé v sezoně čisté konto.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Radost hokejistů Zlína. Ilustrační foto.

Článek

Jako první zahrozili hosté, Gulaš ale Kašíka nadvakrát nepřekonal. Zlín zanedlouho přišel o útočníka Okála. Soupeřovo nahození jej trefilo přímo do obličeje a hřiště opustil v doprovodu záchranářů. V páté minutě se Berani ujali vedení. Po vyhraném buly prostřelil Frodla Dufek.

Na druhé straně se uvolnil Pour, Kašík jeho pokus zastavil. Ve velkých šancích se ocitl Honejsek. Nejprve po přihrávce Kubiše trefil tyč. Poté už však mířil přesně a přidal druhý zlínský gól.

Potřetí domácí skórovali na začátku druhé třetiny. Pas Hermana z pravé strany usměrnil do sítě Sedláček. Snížit se pokoušel Rob, Kašík vytáhl zákrok vyrážečkou. Poradil si i s vyloženými možnostmi Němce a Zdráhala. Prvně jmenovaný neuspěl ani po přesilovkové ráně z voleje.

Indiáni byli dopředu hodně nebezpeční, selhávali ale v koncovce. Heřmana zakončujícího z mezikruží vychytal pohotový Kašík. Zlínský náskok mohl zvýraznit Řezníček, odkrytou část Frodlovy branky ale minul.

Druhý gól v utkání zaznamenal Honejsek. Novopečený otec ve 44. minutě dorazil za Frodla střelu Claireauxe. Třetí část také okořenila bitka mezi Kubišem a Jankem. Do samostatného úniku se pak ještě dostal Herman, plzeňského brankáře však nepřekonal.

PSG Berani Zlín - HC Škoda Plzeň 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Dufek (Claireaux), 16. Honejsek (Kubiš), 24. P. Sedláček (Herman, Řezníček), 44. Honejsek (Claireaux, Ferenc). Rozhodčí: Jeřábek, Kubičík - Rampír, Axman. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 4706.
Zlín: Kašík - D. Nosek, Žižka, Ferenc, Freibergs, M. Novotný, Řezníček, Buchta - J. Ondráček, Fořt, Köhler - Fryšara, Honejsek, Okál - Dufek, Claireaux, Herman - Gazda, P. Sedláček, Kubiš. Trenér: R. Svoboda.
Plzeň: D. Frodl - Čerešňák, Pulpán, L. Kaňák, Jánošík, Vráblík, Jank, od 48. navíc M. Houdek - Gulaš, Mertl, P. Zdráhal - Pour, Kodýtek, Kantner - Rob, Kolda, V. Němec - Vracovský, M. Heřman. Trenér: Čihák.

Reklama

Související témata: