Hlavní obsah

Litvínov - Plzeň 3:2Šlégr zajistil Litvínovu výhru v prodloužení nad Plzní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Šindel 0 : 1
44. Jánský 1 : 1
49. Fabuš 1 : 2
52. Branda 2 : 2
61. Šlégr 3 : 2

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova zdolali ve středečním utkání 20. kola extraligy Plzeň 3:2 v prodloužení, když dvakrát dotáhli ztrátu a po 92 vteřinách nastavení rozhodl obránce Jiří Šlégr. Severočeši tak oplatili soupeři porážku 5:6 v prodloužení z prvního vzájemného měření sil.

Článek

Domácím absolutně nevyšel začátek. Hráli vlažně a nedůrazně, navíc v úvodní třetině měli hned dvakrát možnost dvojnásobné přesilovky, ale ani jednou ji nedokázali využít. A tak přišel trest. V polovině 14. minuty, kdy hráli Západočeši v početní převaze, přihrál Benák od modré čáry na zcela volného Šindela, ten nezaváhal a otevřel skóre.

Ani v úvodu druhé části se Severočechům nedařilo. Litvínov měl znovu dvakrát možnost přesilovky pěti proti třem, ale znovu ji ani jednou neproměnil ve vyrovnávací gól. Plzeň však nedokázala poměrně nevyrovnané hry a nedůrazu domácích využít. Litvínov ve druhé části přišel hned o tři hráči. Nejdříve musel být ošetřován obránce Skuhrovec, který byl tvrdě naražen na mantinel za Fraňkovou brankou a zraněn na hlavě. Poté utržil ošklivý šrám v obličeji po zásluhu hokejkou další z obránců Poživil, který zápas nedohrál, stejně jako centr Benda, jenž zasažený do obličeje kotoučem.

Třetí třetina byla dramatická. Nejdříve pohotovou střelou z těžkého úhlu překvapil Málka v plzeňské brance Jánský, který se postaral nejen o šťastný gól, ale i vyrovnání. Deset minut před koncem sice znovu poslal Plzeň do vedení Fabuš, jenže zanedlouho bylo opět srovnáno. To si Málka v brance Západočechů vychutnal Branda. O vítězi nakonec rozhodovalo prodloužení. V polovině 62. minuty našel Jenáček volného Šlégra a jeho přesná střela rozhodla.

Litvínov - Lasselsberger Plzeň 3:2 v prodl. (0:1, 0:0, 2:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 45. Jánský, 53. Branda (Jenáček), 62. Šlégr (Branda) - 14. Šindel (Benák), 50. Fabuš (Kracík). Rozhodčí: Fraňo - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 9:11. Využití: 0:1. Diváci: 3052.
Litvínov: Franěk - Šlégr, Koma, Poživil, Hranáč, Skuhrovec, Punčochář, Vobořil, Tůma - Lukeš, Reichel, Kubinčák - Jánský, Branda, Sklenička - Trávníček, Benda, Jenáček - J. Černý, Rindoš, Bednařík. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Plzeň: Málek - Čakajík, Cartelli, Benák, Dresler, Jasečko, Nikolov, Dobrovolný - Dvořák, Divíšek, Matějovský - Fabuš, Kracík, Ludvík - Vlasák, Šindel, Adamský - Důras, Vampola, Laš. Trenéři: Kučera a F. Černý.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice