Hlavní obsah

Pardubice - Vítkovice 4:3Ujčíkův vlastní gól nasměroval Pardubice k výhře nad Vítkovicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. P. Sýkora 1 : 0
7. Cetkovský 2 : 0
28. Jurečka 2 : 1
32. Hubáček 2 : 2
38. Koukal 3 : 2
51. Pucher 4 : 2
57. Ujčík 4 : 3

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic ve středečním dohrávaném utkání 23. kola extraligy porazili Vítkovice 4:3 a výrazně jim pomohl vlastní gól Viktora Ujčíka na 3:2, který byl připsán Petru Koukalovi. Moeller se dočkal po třech porážkách za sebou tříbodového zisku a posunul se na dvanácté místo před Ústí nad Labem. Vítkovice zůstaly osmé.

Článek

Východočechům, už posíleným o obránce Nikolova z Plzně, skvěle vyšel vstup do utkání. Sýkora se prohnal kolem obránců Trnky s Ovčačíkem a po 20 vteřinách střelou na lapačku překonal Pruska. V druhé minutě mohl Ovčačík zaváhání napravit, když se dostal před pardubickou branku; Lašákovi sice prošel kotouč mezi betony, ale slovenský gólman jej tečoval mimo. V přesilovce pak zamířil do Lašákovy lapačky Petr Hubáček a už v plném počtu zkoušel zakončit bekhendem dravý průnik Tomášek.

V 8. minutě zvýšil náskok Moeller po Pruskově chybě. Vítkovický gólman si Cetkovského nahození nešťastně srazil za svá záda. Vzápětí mohl zvýšit kanonýr Sýkora, který oklamal Pruska, ale z úhlu minul branku. Na druhé straně neuspěl s tečí Heš, vítkovického gólmana zase nepřekonal po individuální akci Tvrdík.

Hosté do druhé části vstoupili s větší aktivitou i díky pobytu Starého na trestné lavici. Ujčík ale Lašáka neprostřelil, pardubický Starý svůj brejk také nezakončil úspěšně. Před polovinou utkání se Vítkovice dočkaly snížení. Po Burgerově pokusu puk prošel pod Lašákovým tělem, ale před odkrytou brankou jej stihli domácí před Radkem Hubáčkem odvrátit. Ještě stále v 29. minutě ani Ujčík zblízka neskóroval, ale Jurečka bombou od modré čáry k pravé tyči už ano.

A za čtyři minuty už hosté ztrátu smazali, když se po Burgerově akci ocitl sám před brankou Petr Hubáček a blafákem do bekhendu vyrovnal. V 37. minutě fauloval v šanci Puchera Köhler a domácí přesilovku šťastně využili. Vítkovický kanonýr Ujčík totiž zpoza branky místo vyhození překvapil spoluhráče Pruska, od jehož zad se puk odrazil za brankovou čáru.

O dramatický závěr se postaral Ujčík

O vyrovnání se snažil v úvodu závěrečného dějství Burger, Pardubice vzápětí měly šanci pojistit vedení při Tomáškově vyloučení. Hlinka z dorážky Pruska nepřekonal a vítkovický gólman pochytal bez potíží pokusy obránců Píši, Posmyka a Linharta. Hosté také v početní výhodě neuspěli, ale jejich naděje na lepší výsledek žila i po 49. minutě, kdy Prusek kryl Sýkorovo sólo.

Jenže nikoli nadlouho. Ovčačíkův faul ještě domácí nepotrestali, ale v 52. minutě projel z levé strany před Pruska Pucher a povedeným bekhendem zaznamenal svou první trefu v sezoně. Za čtvrt minuty se navíc řítil sám na vítkovického gólmana Starý, ale blafák mu nevyšel.

Hosté zkusili tři a půl minuty před koncem při pobytu dvou hráčů domácích na trestné lavici power-play. Lašák kryl Krenželokovu dorážku, ale drama zařídil 141 sekund před koncem Ujčík. V závěru ale hosté dohrávali bez vyloučeného Trnky a domácí Somík trefil ještě tyč.

Moeller Pardubice - Vítkovice Steel 4:3 (2:0, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. P. Sýkora (Hlinka), 8. Cetkovský (Koukal), 39. Koukal, 52. Pucher (Tvrdík) - 29. Jurečka (Ujčík), 33. P. Hubáček (Burger), 58. Ujčík (Burger). Rozhodčí: Šindler - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. Diváci: 7832.
Pardubice: Lašák - Snopek, Havíř, Píša, Nikolov, Posmyk, Linhart, J. Kolář II - P. Sýkora, Hlinka, Rolinek - Somík, Pucher, Tvrdík - Starý, Koukal, Cetkovský - Zohorna, Rákos, Ondřej. Trenéři: Říha a Rohlík.
Vítkovice: Prusek - Ovčačík, Trnka, Jurečka, J. Mrázek, Suchý, Heš - Ujčík, Šimíček, Krenželok - R. Hubáček, Burger, P. Hubáček - Tomášek, R. Hruška, Köhler - Strapáč, Szturc, Mikula. Trenéři: Fryčer, Daneček a Bolek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články