Hlavní obsah

Šejba chtěl svůj opak, tak si vybral Lubinu

Michal OsobaPrávo

Působení dvojice Martinec, Kusý na pardubické střídačce trvalo skutečně jen pár dnů, proti Kladnu už vedli soužící se Moeller noví trenéři Jiří Šejba s Ladislavem Lubinou. Bývalí slavní útočníci, kteří se v roce 1989 v Pardubicích společně radovali ze zisku mistrovského titulu, byli oficiálně jmenování až v pátek ráno, jen několik hodin před zápasem.

Článek

„Kluci v kabině možná tušili, že jsem ve hře hodně se o tom spekulovalo,“ přiznával Šejba, jenž se na střídačku Pardubic v extralize vrátil po dvou letech, ale premiérově v roli hlavního kouče.„Taková nabídka se neodmítá, je to i výzva. Jsem rád za důvěru a chtěl bych dostat tým do horních pater tabulky."

Šejbovým prvním rozhodnutím v nové funkci byl výběr asistenta. A volba padla právě na Lubinu. Proč? „Myslím, že je pravý opak mě. Impulzivnější, agresivnější, dovede kluky víc vybláznit a když se mu něco nelíbí, tak to hned řekne. Nepotřebuji žádného kejvače, který se mnou bude vždy souhlasit,“ vysvětloval Šejba. Lubina musel ještě dořešit svůj pracovní závazek ve druholigové Chrudimi, nyní jsou oba s klubem dohodnuti do konce sezóny.

Velké změny zatím neplánují

Ač oba trenéři strávili na pardubickém ledě mnoho sezón, o aktuální hře svých nových svěřenců dokonalý přehled mít nemohli. „Poslední zápasy jsem nemohl moc sledovat, hráli jsme ve stejnou dobu,“ líčil už bývalý kouč pardubické juniorky Šejba. „Já tu byl na hokeji jen jednou, také mi zápasy kolidovaly,“ přiznával na pardubickém webu i Lubina.

I proto zatím žádné velké změny v kádru neplánují. „Necháme to pár zápasů s minimálními změnami. Podle toho, jak se nám kluci ukáží, budeme postupovat a reagovat,“ plánoval Šejba. Pardubičtí fanoušci do něj vkládají velkou naději, před pátečním zápasem ho přivítali burácivým aplausem a vyvolávali jeho jméno. To samé se opakovalo i po prodloužení, ve kterém zajistil Východočechům bod navíc střelec Sýkora.

Reklama

Související témata: