Hlavní obsah

Sparta - Karlovy Vary 6:3Hokejisté Sparty porazili poosmé v řadě Karlovy Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Kudrna 1 : 0
17. Dvořáček 2 : 0
20. Černoch 2 : 1
29. Buchtele 3 : 1
30. Dvořák 4 : 1
36. Vondráček 4 : 2
39. Dvořáček 5 : 2
40. Raška 5 : 3
52. Sukel´ 6 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty porazili v 46. kole extraligy Karlovy Vary 6:3 a posunuli se na čtvrté místo tabulky. Západočeši jsou nadále sedmí. Pražané přehráli Energii i počtvrté v sezoně a celkově poosmé za sebou. Dvěma góly se na tom podílel útočník David Dvořáček. Zápas byl součástí 11. ročníku charitativní akce Sparta vzdává hold a sledovalo jej 15 077 diváků.

Článek

Sparta začala aktivně a za svou snahu byla i gólově odměněna. Brankář Bednář si sice připsal několik dobrých zákroků, ve 4. minutě jej však překonal pohotově dorážející Kudrna.

Slibné příležitosti měli také hosté, oba celky si zahrály i přesilovky, skóre se však podruhé změnilo až v 17. minutě, kdy Dvořáčkovu střelu usměrnil za Bednářova záda nechtěně spoluhráč Polák. Karlovarský gólman přitom o minutu dříve zlikvidoval Košťálkovo sólo.

V samém závěru první třetiny ale hosté snížili. Sedláčka, jenž nahradil v předešlém zápase zraněnou jedničku Machovského, překonal ještě na začátku sezony hráč Sparty Černoch.

Pražané byli nadále výrazně střelecky aktivnější, Bednář ale svůj tým držel ve hře. V 29. minutě jej ale bezprostředně po buly překonal v přesilové hře Buchtele a o 41 sekund později po Růžičkově přesné přihrávce osamocený Dvořák.

Hosté se v útoku připomněli až v 35. minutě, kdy mohl po Sedláčkově chybné rozehrávce snížit Beránek. Podařilo se to však až o minutu později dorážejícímu Vondráčkovi. V 39. minutě si po Kudrnově akci připsal druhou branku Dvořáček, ale Energie před odchodem do kabin opět snížila. Sedláčka překvapil Šafář, který tak vstřelil premiérový extraligový gól.

Žádné drama se ale nekonalo. Hosté doplatili na vysoký počet vyloučených hráčů. Při Šenkeříkově trestu přidal v 52. minutě šestou branku domácích Sukeľ.

HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 6:3 (2:1, 3:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Kudrna (Blain, Kalina), 17. Dvořáček (Vitouch), 29. Buchtele (Forman, Pech), 30. T. Dvořák (V. Růžička, Kudrna), 39. Dvořáček (Kudrna), 52. Sukeľ (V. Růžička, Rousek) - 20. Černoch (T. Mikúš), 36. Vondráček (Koblasa, Černoch), 40. Šafář (Rohan, Bednář) . Rozhodčí: Horák, Pešina - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:0. Diváci: 15.077.
J. Sedláček - Blain, Kalina, T. Pavelka, Jurčina, Košťálek, T. Dvořák - Řepík, Sukeľ, Rousek - Říčka, V. Růžička, Kudrna - Forman, Pech, Buchtele - Dvořáček, Vitouch, Pšenička. Trenéři: Hořava a Jandač.
Bednář - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Rohan, Mikyska, Šafář - Flek, Gríger, Rachůnek - Beránek, Vildumetz, T. Mikúš - Kohout, Černoch, V. Polák - Vondráček, Skuhravý, Koblasa. Trenér: Pešout.

Reklama

Související témata: