Hlavní obsah

Vítkovice - Pardubice 3:0Vítkovice při Bokrošově premiéře přehrály Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Škoda 1 : 0
17. Vala 2 : 0
34. Köhler 3 : 0

OSTRAVA

Trenér Ernest Bokroš na vítkovické střídačce debutoval vítězstvím, významný zápas o desáté místo a play-off jeho nový tým nad Pardubicemi vyhrál 3:0. Domácí hokejisté se ve čtvrtek zaskvěli nedobytnou obranou, za níž vynikl gólman Martin Prusek: lapil všech 27 střel a podruhé v sezóně uhájil čisté konto. Utkání Vítkovice rozhodly v první části, když Jaroslav Škoda s Petrem Valou během 26 vteřin dvakrát překonali pardubického brankáře.

Článek

Pod rukama nového kouče se Vítkovice během dne proměnily k nepoznání. Z tápajícího mužstva se i bez pěti stabilních mužů stal účelně fungující soubor, ale Bokroš si v premiéře musel projít krušným začátkem. Domácí sázka na bezchybnou obranu byla zřejmá, v kombinaci s dvěma menšími tresty se však Vítkovice dostaly na úvodních deset minut pod tlak.

Snaha a nápor Pardubic se však bortily o Pruska ve vítkovické brance. Rolínkovu otočku vytěsnil pravým betonem, Tvrdíkův nájezd v přesilovce odvrátil dokonce bruslí a Rolinek nevyhrál ani druhý vzájemný souboj, když na Pruska nevyzrál ze sóla ve vlastním oslabení.

Ačkoli si Vítkovičtí za 17 minut nevypracovali zásadní možnost, první část vyhráli o dva góly. Sotva mohli Východočeši dostat štiplavější lekci z produktivity. Domácí zužitkovali hned první přesilovku: Gulaši nastřelil puk od modré čáry směrem k Lašákovi a Škoda puk zručně sklepl na úrovni kolen do síťky.

Hokejová O2 extraliga - dohrávka 36. kola
Vítkovice - Pardubiceon-line

Výpadek pardubické defenzivy trval jen 26 sekund, ale hosty přišel pořádně draho. Z následné akce se totiž odpoutal z dozoru hostujících zadáků Vala a přesně trefil Hruškovu přihrávku od zadního mantinelu.

Z defenzivy Vítkovic musel mít stratég Bokroš radost. Všechny čtyři formace důkladně vyplňovaly prostor v obranném pásmu a soupeř si tak i navzdory dobrému pohybu vytvořil pouze minimum šancí. Nulu na Pruskově kontě však nezrušil ani Šeda, který v 24. minutě zazvonil jen na horní tyčku.

Domácím stoprocentně vyšel taktický záměr: bránit a atakovat z brejků. Třebaže propásli dvě krátké přesilovky pět na tři, závěr utkání jim vydatně ulehčil Köhler, který v 35. minutě dohrál Hruškův průnik a z otočky dal potřetí za vyučenou nedůrazným pardubickým bekům.

Za stavu 3:0 se Vítkovičtí ještě více zatáhli do středního pásma. Pardubice se marně dobývaly do jejich tvrze, přesto v závěru mohli utkání přinejmenším zdramatizovat. Jenže se zlepšenou obranou vyrostl i výkon gólmana Pruska. Sedm minut před koncem přehradil prostor v nadějné pozici Pucherovi, a když zblízka minul Tvrdík, nebylo o vítězi pochyb.

Vítkovice Steel - Moeller Pardubice 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 17. Škoda (Gulaši), 18. Vala (R. Hruška), 35. Köhler (R. Hruška). Rozhodčí: Jeřábek - Dřínovský, Chytil. Vyloučení: 10:9. Využití: 1:0. Diváci: 5008.
Vítkovice: Prusek - Jurečka, Gulaši, Kuboš, Trnka, Ovčačík, Heš - Škoda, Burger, Tomášek - Ujčík, Boháč, Klimek - Vala, R. Hruška, Köhler - Svačina, R. Hubáček, Šebesta. Trenéři: Bokroš a Bolek.
Pardubice: Lašák - Snopek, M. Šeda, Koma, Nikolov, Posmyk, Linhart, J. Kolář II - Tvrdík, Blažek, Rolínek - M. Hlinka, Pucher, Somík - Klejna, Starý, Ondřej - J. Kolář I, Zohorna, Cetkovský - od 42. min. navíc Koukal. Trenéři: Šejba a Lubina.
Další zápasy 36. kola extraligy (2. ledna)
Třinec - Ústí nad Labem 7:3on-line
Branky: 5. Korhoň, 9. D. Seman, 34. Skořepa, 42. Sekeráš, 50. Martynek, 54. Tomík, 60. Výtisk - 24. Čaloun, 37. Hašek, 55. Havel.
Zlín - Plzeň 4:3on-line
Branky: 48. a 50. Balaštík, 17. M. Pšurný, 30. Záhorovský - 14. Důras, 16. Dvořák, 30. Vampola.
Litvínov - Kladno 1:4on-line
Branky: 10. Trávníček - 11. Horna, 20. Diviš, 30. Tomajko, 44. Bělohlav.
Znojmo- Č. Budějovice 4:3on-line
Branky: 11. M. Růžička, 40. Selingr, 42. J. Svoboda, 59. J. Svoboda - 7. Mertl, 7. Sailer, 59. Sailer.
Karlovy Vary - Sparta Praha 5:4 SN.on-line
Branky: 15. Dej, 27. Kumstát, 54. Bílek, 55. Grof, rozhodující sam. nájezd Košťál - 19. Netík, 20. Švagrovský, 37. Ton, 49. Sivek.
Slavia Praha - Liberec 2:3on-line
Branky: 7. Červenka, 49. Bednář - , 47. a 55. Šachl, 43. Blatný.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice