Hlavní obsah

Vítkovice - Litvínov 4:3Hokejisté Vítkovic vyhráli pod vedením kouče Bokroše i podruhé

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Lukeš 0 : 1
14. Boháč 1 : 1
15. Köhler 2 : 1
27. Jurečka 3 : 1
52. Benda 3 : 2
53. Tomášek 4 : 2
55. Tomas 4 : 3

OSTRAVA

Kouzlo hokejového trenéra Ernesta Bokroše ve Vítkovicích zatím účinkuje na sto procent. Jeho výběr zvládl i druhý zápas během čtyřiadvaceti hodin, po Pardubicích doma udolal ve 37. kole i dalšího vážného soka v boji o play off Litvínov 4:3. Vítězové se na úspěch nadřeli, pomohlo jim štěstí i vynikající Prusek v brance, který při závěrečném náporu zlikvidoval stoprocentní šanci Jenáčka.

Článek

Jakoby nový kouč přinesl Vítkovicím patent na štěstí. Litvínov mohl po první části vést i o tři branky, ale vytrvalý nápor znehodnotil žalostnou koncovkou. Z několika šancí se urodil jediný gól. To když Reichelův pas zpoza branky poslal v sedmé minutě mimo Pruskův rozsah Lukeš.

Nad vodou udržel domácí gólman Prusek. Vítkovice se téměř celou první část hledaly, ale pak stejně jako o den dříve Pardubice omráčily soupeře tvrdým dvougólovým direktem. Jako blesk z čistého nebe udeřil Boháč, Ujčíkovu pobídku poslal z mezikruží po ledě za Fraňkova záda, ale teprve videorozhodčí seznal, že si přitom aktivně nepomohl bruslí. Než se Severočeši stihli otřepat, nekrytý Köhler prostřelil Fraňka podruhé a za 38 sekund strhl vedení na domácí stranu.

I ve druhé třetině měl Litvínov dost možností, jak po deseti letech ukončit smolnou sérii bez výhry na ledě Vítkovic. Ostražitý brankář Prusek však efektivní výkon domácích povýšil k dokonalosti: ramenem vytlačil jedovatý Reichelův švih a Tomas zblízka zazvonil na boční tyčku. Kouč Bokroš se svým týmem ukázal, že největší síla je v jednoduchosti. Domácí hráli přesilovky bez velkého vymýšlení a s neustálou střelbou, Jurečka třetí početní výhodu proměnil ostrou přízemní ránou od modré čáry.

Ani za dvougólového vedení Vítkovičtí neopustili defenzívní taktiku. Ještě upjatější obranou středního pásma minimalizovali nebezpečí z litvínovské strany. Hosté se tak nejvýrazněji prosazovali jen v přesilovkách, ale Lukeš k jejich smůle v čisté gólové příležitosti Pruska rychlou kličkou neošálil.

Domácí čekali na chyby soupeře. Osamocený Škoda mohl na začátku třetího dějství srazit hosty do kolen, ale trefil jenom tyčku. Litvínov tak proměnil závěr v drama, když Benda pomohl jemnou tečí za Pruskova záda schované střele Trávníčka. Domácí sice okamžitě zareagovali bleskově využitou přesilovkou, ale po šikovné Tomáškově teči znovu snížil rozdíl Tomas, který ze sóla po ledě procedil puk pod Pruskovým betonem.

Severočeši už minutu a půl před koncem zariskovali s hrou bez brankáře a soupeře na poslední sekundy přimáčkli před Pruska, ale ten deset sekund před koncem zázračně vykryl Jenáčkovu dorážku a symbolicky tak korunoval svůj perfektní výkon.

Vítkovice Steel - Litvínov 4:3 (2:1, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 15. Boháč (Ujčík), 16. Köhler (R. Hruška), 28. Jurečka (Burger), 54. Tomášek (Škoda) - 7. Lukeš (Reichel), 53. Benda (Trávníček), 56. Tomas (Trávníček). Rozhodčí: Kubeš - Čížek, Prchal. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. Diváci: 4313.
Vítkovice: Prusek - Jurečka, Gulaši, Kuboš, Trnka, Ovčačík, Heš - Škoda, Burger, Tomášek - Ujčík, Boháč, Klimek - Vala, R. Hruška, Köhler - Svačina, R. Hubáček, Šebesta. Trenéři: Bokroš a Bolek.
Litvínov: Franěk - Šlégr, Stříteský, O. Poživil, Hranáč, L. Poživil, Skuhrovec (42. Kubát) - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, Jenáček, Branda - Trávníček, Benda, Tomas - Bahenský, Sklenička. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice