Hlavní obsah

Č.Budějovice - Ústí n. Labem 4:2České Budějovice se natrápily s Ústeckými Lvy, ale udolaly je 4:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Frolo 1 : 0
23. Vydarený 2 : 0
41. Janků 2 : 1
44. Gřegořek 3 : 1
59. Šimánek 4 : 1

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic porazili ve 44. extraligovém kole Ústí nad Labem 4:2 a při prohrách svých nejbližších pronásledovatelů tak zvýšili náskok v čele tabulky již na sedm bodů. O vítězství proti posledním Lvům však museli tvrdě bojovat a potvrdili ho až v samém závěru, kdy se hosté pokusili vyrovnat při hře bez brankáře.

Článek

Zápas začal pro Jihočechy nešťastně, neboť již po 16 vteřinách se krvavě zranil domácí Mertl, ale během úvodní třetiny se vrátil do hry. Sotva se formace na ledě poprvé vystřídaly, najel si středem kluziště v roli falešného křídla obránce Frolo a přesnou Sailerovu nahrávku sklepl bekhendem za Zikmundova záda. V sedmé minutě další bek Gřegořek prokličkoval do prostoru mezi kruhy a nabil najíždějícímu Tomanovi, ten však mířil nepřesně.

O minutu později při svém prvním pobytu na ledě vystrašil Cháberu křídelník čtvrté ústecké řady Přeučil. Vzápětí fauloval jeho spoluhráč Havel a Jihočeši rozehráli přesilovku, při níž si počínali tak bídně, že pustili do brejku dva ústecké hráče. Martinec po spoluhráči s Čalounem našel skulinu mezi Cháberovými betony a bylo srovnáno. Po Macháčkově ráně od modré se skóre neměnilo, stejně jako na druhé straně po střele nekrytého Havla z bezprostřední blízkosti.

Ústečtí vyráběli banální přestupky

Prostřední dvacetiminutovku zahájili hosté vyloučením Kloboučka a Jihočeši výhodu využili. Vydarený si udělal prostor před Zikmundovou klecí a z přihrávky Šimánka od zadního mantinelu znovu strhl vedení na stranu domácích. Ústečtí dál vyráběli banální přestupky, ale v oslabení se vždy dokázali zuby nehty ubránit. Hokej postrádal kvalitu, hráči obou týmů často chybovali a pachtili se ve středním pásmu, skutečně dramatických situací bylo jako šafránu. Ke světlým výjimkám patřil Čalounův průnik po pravém křídle, jeho střelu však Chábera s jistotou zlikvidoval.

Vstup do třetího dějství patřil Severočechům. Mrázkova bomba od modré se neujala, ale poté domácí Kotrla chyboval v rozehrávce, puku se zmocnil Pazourek, jenž narýsoval přihrávku na hůl zkušenému Janků a znovu byl stav nerozhodný. Střelou švihem se ještě snažil uspět hostující Novák, pak ale Ústečtí doplatili na zbytečnou nedisciplinovanost a dvojice domácích beků Vydarený - Gřegořek opět zrežírovala vedení. Jihočeši následně přežili 72 vteřin trvající zámek soupeře v oslabení tři na pět a v urputném duelu pomalu směřovali k povinnému zisku tří bodů. Do poslední chvíle se však o body strachovali a teprve vteřinu před sirénou Šimánek při power play do prázdné branky pečetil výsledek na 4:2.

Mountfield Č. Budějovice - Slovan Ústečtí Lvi 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 1. Frolo (Sailer), 24. Vydarený (Šimánek), 45. Gřegořek (Vydarený), 60. Šimánek (Gřegořek) - 10. T. Martinec (Čaloun), 42. Janků (Pazourek). Rozhodčí: Husička - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 5:8, navíc Hořava (Ústí n. L.) 10 min. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5109.
České Budějovice: Chábera - Mucha, Gřegořek, Sičák, Frolo, Toman, Vydarený, Macháček - Hudec, Mertl, Brabenec - Kůrka, Šimánek, Sailer - L. Květoň, V. Hübl, Kotrla - Hřebejk, Vak, Veselý. Trenéři: Jandač a M. Černý.
Ústí nad Labem: Zikmund - Gýna, Hořava, Zeman, Klobouček, J. Evan, Zápotočný - Čaloun, T. Martinec, F. Mrázek - Janků, Pazourek, Hašek - V. Novák, Špirko, A. Nedorost - Šagát, M. Havel, Přeučil. Trenéři: Votruba, M. Mach a Březina.

Reklama

Související témata: