Hlavní obsah

Pokuta 45 tisíc pro Kometu! Její fanoušci bránili hasičům v činnosti a napadli pořadatele

Praha

Hokejová Kometa musí za řádění svých fanoušků v extraligových zápasech v Karlových Varech a ve Zlíně zaplatit pokutu 45 tisíc korun. Rozhodla o tom disciplinární komise soutěže v čele s jejím předsedou Viktorem Ujčíkem, který Brňany za chování jejich příznivců potrestal už popáté v probíhající sezoně.

Foto: Facebook: HC Kometa Brno

Fanoušci Komety Brno - ilustrační foto.

Článek

Ve třetí třetině utkání v Karlových Varech, které se uskutečnilo 14. února, se fanoušci Brna dopustili vhazování papírových konfet na ledovou plochu a v závěru zápasu vedle vhazování konfet použili i zakázanou pyrotechniku. Duel kvůli tomu musel být na krátkou dobu přerušen, přičemž příznivci hostujícího klubu dokonce bránili požární hlídce v hašení zapálených předmětů. Jejich jednáním se v současné době zabývá i Policie České republiky.

O osm dní později v závěrečné třetině střetnutí ve Zlíně zase Komeťáci zapálili několik dýmovnic, které způsobily zakouření zimního stadiónu Luďka Čajky. Ze záznamu bezpečnostních kamer je rovněž patrné, že se snažili vyprovokovat potyčky s pořadatelskou službou a dopouštěli se dalších výtržností včetně fyzického napadení jednoho z členů pořadatelské služby.

Nesportovní chování fanoušků ocenil Ujčík v prvním případě finanční pokutou ve výši 15 tisíc korun, ve druhém případě ve třicetitisícové výší.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články