Hlavní obsah

Liberec trénoval poprvé na ledě, tým stále léčí zdravotní neduhy

LIBEREC

Po třítýdenní dovolené ve středu večer poprvé vstoupili na led hokejisté libereckých Bílých Tygrů v rámci letní přípravy na nadcházející extraligovou sezonu. Hlavní kouč Dušan Gregor měl na tréninku 25 hráčů a tři brankáře, přičemž obránce Lukáš Zíb a útočník Andrej Podkonický se k týmu připojí v nejbližších dnech.

Článek

Liberečtí trenéři plánují stejně jako dnes i nadále kombinovat přípravu na suchu s pobytem na ledové ploše. "Budeme to kombinovat po celé to předsezonní období," řekl ČTK Gregor.

Přestože je slovenský kouč relativně spokojený s vývojem přípravy i s tím, jak se mu tým dává postupně do pořádku, stále mu ještě přidělávají vrásky na čele dozvuky minulé sezony, která byla pro Severočechy co do počtu zdravotních komplikací až neuvěřitelně smolná. "Někteří hráči mají stále ještě individuální programy, ale já věřím, že už brzy to bude dobré," uvedl Gregor.

Mezi těmi, kteří museli zápolit s největšími obtížemi, jsou zadák Boris Žabka a útočník Jan Plodek. Žabka absolvoval plánovanou operaci zápěstí. "Na ledě s námi byl, ale zatím ještě ani neudrží hokejku," přiblížil Gregor. Plodek je zase po operaci kolena. "S jeho vstupem na led čekáme ještě na potvrzení od doktorů," doplnil Gregor.

Ze skutečnosti, že byli Liberečtí v extraligovém pelotonu prvním týmem na ledě, nedělal vědu a se smíchem odmítal jakoukoli symboliku, přestože netajil, že by byl rád, kdyby měli jeho svěřenci podobný náskok také na konci extraligy. "Bylo to takhle o maličko dříve hlavně proto, aby hráči, přestože o dovolené určitě nezaháleli, měli přechod z volna do té velké dřiny, která je čeká, přece jen o něco pozvolnější," vysvětlil Gregor.

Liberec zahájí sérii přípravných utkání 29. července na ledě severočeského rivala v Litvínově. Následovat by měla porce dalších 14 duelů, které budou stejně jako loni zpestřeny letním Tipsport Cupem, v němž Bílí Tygři vyzvou postupně Pardubice, pražskou Spartu, nováčka z Mladé Boleslavi a prvoligový Hradec Králové. Vedle toho je čeká i účast na turnaji Festyvhockey 2008 ve švýcarském Yverdonu, kde jim los do základní skupiny A přisoudil Eisbären Berlín a Davos.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice