Hlavní obsah

Hokejový obránce Eminger bude hrát za Bremerhaven

Hokejový obránce Vladimír Eminger opouští extraligové Karlovy Vary a bude působit v německé nejvyšší soutěži v dresu celku Fischtown Pinguins Bremerhaven. Osmadvacetiletý odchovanec Litvínova tam rozšíří početnou českou kolonii. Barvy šestého týmu uplynulé sezony DEL hájí také brankáři Tomáš Pöpperle a Patrik Červený, bek Stanislav Dietz a útočník Dominik Uher.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový obránce Vladimír Eminger odejde z Karlových Varů do Německa.

Článek

"Vláďa si vyřídil německé občanství a požádal nás o předčasné ukončení smlouvy, která mu stejně měla vypršet na konci dubna. Po vzájemné dohodě jsme se rozhodli mu z úsporných důvodů vyhovět, po sezoně bychom totiž za něj kromě platu museli zaplatit i tabulkové odstupné jeho bývalému klubu," řekl klubovému webu hlavní trenér a sportovní manažer klubu Martin Pešout.

Eminger přišel do Karlových Varů na konci ledna minulého roku z Mladé Boleslavi. V uplynulé sezoně si připsal ve 48 zápasech 12 bodů za dvě branky a 10 asistencí.

V domácí nejvyšší soutěži, kde hrál i za Spartu, má na kontě 260 utkání a 52 bodů za 12 gólů a 40 asistencí. V letech 2011 až 2014 působil Eminger ve Finsku v Kärpätu Oulu, s kterým získal v sezoně 2013/14 mistrovský titul.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice