Hlavní obsah

Kapitán libereckých hokejistů Jelínek prodloužil o dva roky smlouvu

Praha
Aktualizováno

Hokejový útočník Petr Jelínek bude pokračovat v extraligovém Liberci, s kterým uzavřel novou dvouletou smlouvu. Bílí Tygři tak mají svého kapitána pod kontraktem až do 30. dubna 2022. Pětatřicetiletého bývalého hráče pražské Slavie čeká v Liberci už sedmá sezona.

Foto: Sport.cz

Petr Jelínek zůstává v Liberci

Článek

"Petr Jelínek se během svého libereckého angažmá stal duší a základním stavebním kamenem A-týmu a celé naší organizace. Je podepsán pod všemi úspěchy Bílých Tygrů posledních let. Jsem velmi rád, že se Petr rozhodl plnit po další dva roky roli kapitána Bílých Tygrů, přestože měl nabídky také z jiných klubů," řekl klubovému webu sportovní ředitel Liberce Filip Pešán.

S Libercem získal Jelínek v roce 2016 titul a o rok později stříbro. Čtyřikrát za posledních pět sezon vyhrál s Bílými Tygry základní část extraligy a dosáhl na Prezidentský pohár. Ve sbírce má také jedno stříbro a dva bronzy v dresu Slavie.

"Je skvělé mít v týmu hráče nesporných hokejových a také osobnostních kvalit. Jsem přesvědčen, že nám pomůže vychovat mnoho mladých hráčů, protože se od něho mají čemu naučit," doplnil Pešán.

V uplynulém ročníku si Jelínek připsal v 51 zápasech 16 bodů za sedm branek a devět asistencí. V extralize má syn bývalého reprezentačního útočníka Tomáše Jelínka na kontě 733 utkání a 297 bodů za 133 gólů a 164 asistencí. V české reprezentaci odehrál tři zápasy.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články