Hlavní obsah

Sýkora se vrací do Litvínova! Láká mě práce v hokejové baště, říká nejstarší trenér v extralize

Naplnila se předtucha, že Pavel Hynek v nové pozici sportovního ředitele litvínovských hokejistů osloví s nabídkou ke spolupráci i svého tradičního spolupracovníka Václava Sýkoru, kterého si váží profesně i lidsky.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Trenér Václav Sýkora se vrací do Litvínova (archivní foto)

Článek

Sýkora se po třinácti letech vrací na střídačku Litvínova, tentokrát podepsal dvouletý kontrakt jako asistent slovenského kouče Vladimíra Országha. „Silným důvodem pro přijetí nabídky bylo nové vedení a trenérský štáb, který se v Litvínově složil," potvrzuje Sýkora, že prvotní impuls přišel od Hynka.

„Odstup od doby, kdy jsem tu pět sezon působil jako kouč, je už dost velký, ale prostředí se až tolik nezměnilo. Samozřejmě je pro mě výzvou pomoci dostat Litvínov na jiné pozice, než se pohyboval v posledních sezonách. Láká mě práce v hokejové baště se silnou fanouškovskou základnou," tvrdí Sýkora, jenž s Hynkem působil společně už ve Spartě či Pardubicích a také v pražském Lvu.

Sýkora bude v 67 letech nejstarším a nejzkušenějším z extraligových trenérů.

„Když jsem se dozvěděl, že se nám naskytla taková možnost doplnit realizační tým, tak ani nebylo ani co řešit. Václav má obrovský přehled. Trénoval ve špičkových ligách a já se rád obklopuji lidmi, kteří mě mohou obohatit, takže se na naší spolupráci velmi těším," říká na adresu svého nového kolegy Országh.

Reklama

Související témata: