Hlavní obsah

Plzeň - Třinec 7:3Hokejisté Plzně i pošesté doma vyhráli, Třinec porazili 7:3

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Hampl 0 : 1
25. Straka 1 : 1
32. Fabuš 2 : 1
34. Vlasák 3 : 1
35. Vampola 4 : 1
38. Fabuš 5 : 1
40. Fabuš 6 : 1
49. Polák 6 : 2
50. Důras 7 : 2
54. Květoň 7 : 3

Hokejisté Plzně porazili v utkání 12. kola extraligy Třinec vysoko 7:3 a uspěli tak i v šestém domácím utkání v sezoně. Oceláři sice po první třetině vedli, Západočeši ovšem vyhráli druhou třetinu 6:0 a zápas tím zlomili ve svůj prospěch. Hattrickem se na výhře Západočechů podílel slovenský útočník Peter Fabuš.

Článek

Hosté v úvodu nepustili Plzeň do očekávaného náporu. Třinecký gólman Vojtek poprvé vážněji zasahoval až proti opakovanému zakončení Vampoly při hře čtyři na čtyři. Hosté spoléhali především na pozornou obranu. Přesto šli ve třinácté minutě do vedení. Hampl totiž při signalizované výhodě tečoval Pavelkovo nahození přesně k pravé tyči Málkovy svatyně.

Až po inkasovaném gólu se domácí dostali do tempa, Smrekovu střelu z levého kruhu ale Vojtek pohotově vyrazil. Na druhé straně netrefil osamocený Pavelek po chybě Kubalíka v rozehrávce branku. V závěru úvodní třetiny uvolnil během přesilové hry Vlasák ideálně Fabuše, jeho zakončení však pozorný Vojtek včas zastavil rozklekem.

Do prostřední části poslal plzeňský kouč Hynek sestavu v mírně pozměněném složení a aktivní domácí měli brzy výhodu více než minutu trvající početní výhody pět na tři. Straka sice dal gól, ale sudí ho pro posunutí branky správně neuznal. Vojtkův následný trest znamenal pokračování dvojnásobné přesilovky, kterou ukončil po vybídnutí Vlasáka ukázkovou střelou bez přípravy nabuzený Straka.

Hosté poté zvedli hlavu a vynutili si tlak. Ten však rázně utnul Fabuš, který po chytré přihrávce Matějovského ujel hostujícím obráncům a úspěšným zakončením dokonal obrat skóre. Za chvíli se po předávce Straky prokličkoval až ke třetímu gólu Vlasák. Jeho platnost opět potvrdil až videorozhodčí. Hosté mohli vzápětí snížit, Málek ale zlikvidoval pokus Květoně a se štěstím i následnou dorážku Peterka.

To Vojtek na druhé straně inkasoval o minutu později počtvrté, když svou individuální akci zakončil povedeným blafákem do bekhendu Vampola. Otřesení hosté v té době přestali stíhat bránit a Fabuš svůj průnik po pravém křídle přetavil střelou švihem v pátý gól. Slovenský forvard ještě před koncem druhé třetiny stihl dokončit čistý hattrick, když v přesilovce zblízka usměrnil do sítě křížnou příhru od Straky.

Závěrečná dvacetiminutovka se už dohrávala pouze z povinnosti. Hosté při početní výhodě díky dorážce Poláka zaznamenali druhou branku. Domácí už hráli na krásu pro diváky, přesto Důras povedeným volejem zvýšil na rozdíl pěti branek. Definitivní podobu doznal výsledek po Květoňově střele do levého horního růžku.

Lasselsberger Plzeň - Oceláři Třinec 7:3 (0:1, 6:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 25. M. Straka (Vlasák, Benák), 32. Fabuš (Matějovský), 34. Vlasák (M. Straka, S. Hudec), 35. Vampola (Benák), 38. Fabuš (Kracík), 40. Fabuš (M. Straka, Kracík), 50. Důras (Kracík, Smrek) - 13. Hampl (Hašek, Pavelek), 49. Polák (Kanko), 54. D. Květoň (Výtisk, Peterek). Rozhodčí: Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:11, navíc Matějovský (Plzeň) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 5845.
Plzeň: Málek - Benák, S. Hudec, Čakajík, Smrek, Cartelli, Pácal, Redlihs, od 43. navíc Dresler - Fabuš, M. Straka, Vlasák - Důras, Vampola, Kracík - Dvořák, Kubalík, Matějovský - od 22. navíc Jan Kovář, od 25. Laš. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.
Třinec: Vojtek - Sekeráš, Výtisk, Vosátko, Nikolov, Andersons, Malec, od 9. navíc Lojek - Kanko, D. Moravec, Polák - Melichárek, Polanský, Kováčik - D. Květoň, Peterek, Martynek - Hašek, Hampl, Pavelek. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.

Reklama

Související témata: