Hlavní obsah

Slavia - Znojmo 4:1Slavia je po výhře nad posledním Znojmem zpět v čele extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Řípa 0 : 1
27. Drtina 1 : 1
43. Kadlec 2 : 1
50. Hruška 3 : 1
60. Sklenář 4 : 1

PRAHA

Hokejisté pražské Slavie se díky páteční výhře 4:1 nad posledním Znojmem vrátili do čela extraligy. Tým kouče Vladimíra Růžičky využil k ovládnutí první pozice po první čtvrtině soutěže zaváhání Vítkovic na ledě Třince. Pražané rozhodli v závěrečné třetině díky přesilovkovým trefám Petra Kadlece a Davida Hrušky, v závěru se ještě prosadil Jakub Sklenář. Znojmo ani v šestém utkání venku v této sezoně nebodovalo a další pokus bude mít v neděli v Třinci.

Článek

Slavia, která měla v nohách středeční vítězný duel Ligy mistrů proti Linköpingu, si od začátku vytvořila tlak, ale hned v úvodu nevyužil šanci Beránek a pak dvakrát Vondrka. Pražané pak hráli třikrát v rychlém sledu přesilovky, ale Trvaj držel čistý štít. V největší šanci jej v osmé minutě nepřekonal Hruška. Znojmo, které do té doby vyzkoušelo slávistickou dvojku Furcha jen sporadicky, se z ničeho nic dočkalo v 15. minutě vedení.

Meidl se natlačil po pravém křídle před branku, proti Furchovi ještě neuspěl, ale z dorážky zaznamenal ve svém druhém extraligovém startu druhou branku Řípa. Útočník zapůjčený Orlům z prvoligové Olomouce měl dosud jediný kontakt s extraligou v únoru 2004 v dresu Třince právě proti Znojmu. Vzápětí mohl zvýšit Martin Růžička, ale jeho sólo slávistický gólman kryl.

Slavia se těžko prosazovala přes těsnou obranu soupeře, a když už se dostala do šance, byl Trvaj připravený. Až v 27. minutě nechali Orli před brankou osamoceného obránce Drtinu, který usměrnil za záda znojemského gólmana Jelínkovu přihrávku. Při Žižkově vyloučení pak ohrozil Furcha znojemský Svoboda a v 34. minutě měli Orli štěstí. Beránek vysunul do samostatného úniku Hrušku, jehož střelu zastavila horní tyč.

Osudným se stal Orlům na úvod závěrečného dějství Hamanův faul a následné Štachovo vyhození puku do hlediště, po němž následoval trest za zdržování hry. Slavia po 26 vteřinách přesilovku pěti proti třem využila, když Trvaje překonal Kadlec.

Na druhé straně se snažil v oslabení odpovědět Meidl a také při plném počtu hráčů na ledě Svoboda. Slavia pak sice nevyužila další 46 vteřin trvající výhodu dvou hráčů v poli, ale v pokračující výhodě proti čtyřem znojemským hráčům se už prosadil Hruška. Při dalším oslabení hostů trefil ještě Sloboda tyč a velkou možnost neproměnil Beránek. Devět sekund před koncem ještě stanovil konečný výsledek tečí Čermákovy střely Sklenář.

Slavia Praha - Znojemští Orli 4:1 (0:1, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 27. Drtina (P. Jelínek, Sklenář), 43. Kadlec (Bednář), 50. D. Hruška (Bednář, Beránek), 60. Sklenář (M. Čermák, P. Jelínek) - 15. Řípa (Meidl). Rozhodčí: R. Svoboda - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 3:8. Využití: 2:0. Diváci: 3487.
Slavia: Furch - Kadlec, Drtina, J. Novák, Vašíček, Kolařík, Žižka, Sloboda, Jebavý - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Doležal - Micka, V. Růžička ml., Tomica - Sklenář, P. Jelínek, M. Čermák. Trenéři: Růžička st a Kalous.
Znojmo: Trvaj - Štach, Bičánek, Rýgl, Mojžíš, Tesařík, Chvátal, Švrček - J. Svoboda, Erat, Selingr - M. Růžička, R. Procházka, Demel - Kucharczyk, Haman, Plášek - Čachotský, Meidl, Řípa. Trenéři: Rulík a Baďouček.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články