Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Vítkovice 3:0Nováček si vyšlápl na Vítkovice, které nedokázaly překonat Cháberu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Schnabel 1 : 0
40. Čech 2 : 0
50. Barinka 3 : 0

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Vítkovic nedokázali na ledě důrazně hrajícího nováčka z Mladé Boleslavi vstřelit gól. Hrdinou utkání se tak stal domácí brankář Chábera, který jako první v sezóně udržel podruhé čisté konto. Jeho spoluhráči se trefili v každé třetině jednou, takže se po závěrečním hvizdu mohli se zaplněným hledištěm těšit z nejvýraznější výhry za dosavadní účinkování v nejvyšší soutěži.

Článek

„Konečně jsme předvedli celistvý výkon bez výpadků za zahráli především velmi dobře z obrany,“ těšilo trenéra vítězů Jiřího Šejbu. Pro Mladou Boleslav bylo důležité, že v úvodní části přečkala bez úhony tři vyloučení v rychlém sledu a do vedení ji dostala Schnabelova dělovka.

Hosté proti dobře fungující obraně soupeře nenacházeli zbraň, chyběly jim větší tah na branku i patřičně herní agresivnost a do kolen je srazil obdržený gól 30 vteřin před koncem prostředního dějství. Marušákovu střelu od modré totiž vyrazil Štěpánek jen k Čechovi, který chytře objel branku a zavěsil. Pečeť na výhru napsal dorážkou Barinka, trápení Vítkovic doložily další zoufalé sehrané přesilovky.

„Zradily nás přesilovky, těžko jsme se taky prosazovali v útočném pásmu. Domácí prostě byli lepší,“ musel uznat asistent trenéra hostů Zdeněk Moták, jehož svěřenci teprve podruhé v letošní extraligovém ročníku nebodovali. Vychytat je dokázal mladoboleslavský gólman Jan Chábera. „Za druhou letošní nulu jsem moc rád, ale přálo mi i štěstí, když mě několikrát puk vyloženě trefil. Dík patří především klukům, kteří odvedli skvělou práci v obraně. Vlastně jsme za celý zápas nepustili Vítkovice do brejku ani přečíslení,“ liboval si 24letý brankář.

Mladá Boleslav vyhrála už třetí ze čtyř říjnových utkání, přesto zůstává v tabulce předposlední, ale má už šestibodový náskok na Znojmo. „Neutíkají ale mužstva před námi. Musíme v každém zápase dřít a body urvat bojovností. Při dobrém přístupu a když nám tam budou padat góly, můžeme uspět s každým,“ soudil autor vítězné branky Robert Schnabel. „Naposledy jsem se trefil v extralize před dvěma lety ještě za Spartu také do sítě Vítkovic.“

V případě tříbodového vítězství se mužstvo z Ostravy mohlo vrátit do čela extraligové tabulky, jenže takovému zisku bylo hodně vzdáleno. „Vůbec jsme nedodrželi herní systém, nešly nám ani přesilovky a nějak jsme nebyli schopni se vyrovnat s napadáním soupeře,“ litoval robustní obránce hostů Richard Stehlík.  „Byli jsme slabí v útoku, chyběl důraz před bránou a udělaly se chyby vzadu, prostě zápas blbec,“ ulevil si útočník Lubomír Korhoň. Vítkovice navíc přišly o obránce Trnku, jenž má po zásahu pukem zlomenou lícní kost.

BK Mladá Boleslav - Vítkovice Steel 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 18. Schnabel (Benda, Kubeš), 40. M. Čech (Marušák), 50. P. Barinka (M. Čech, Tomas). Rozhodčí: Šír - Bláha, Kostka. Vyloučení: 7:8, navíc Schnabel (Mladá Boleslav) 10 min. Bez využití. Diváci: 3940.
Mladá Boleslav: Chábera - Kočí, Marušák, Schnabel, Brňák, Jindra, Holub, Mocek - Nouza, R. Král, Handlovský - Kubeš, Benda, Tomas - Gajovský, Rod, Štrba - P. Barinka, M. Čech, Boháč - Sýkora. Trenéři: Šejba a Gudas.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, M. Barinka, Kuboš, Stehlík, Ovčačík, Krstev, Trnka - Korhoň, Burger, Krenželok - Ujčík, Šimíček, Svačina - Kvapil, R. Hruška, Klimek - Treille, Petrovický, Štefanka - Korhoň. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.

Reklama

Související témata: