Hlavní obsah

Brankář Neuvirth by se mohl ze zámoří přesunout do Třince

WASHINGTON

Talentovaný hokejový brankář Michal Neuvirth se možná vrátí ze zámoří do Evropy. Český reprezentant v mládežnických kategoriích a účastník posledního světového šampionátu hráčů do 20 let v Pardubicích a v Liberci se totiž nevešel nejen do prvního týmu Washingtonu v NHL, ale místo nemá ani na farmě v Hershey v nižší AHL. Podle slov agenta Jaromíra Henyše se o Neuvirtha zajímá Třinec.

Článek

Dvacetiletý gólman stále čeká na svůj debut v prestižní soutěži, ačkoli prokazoval svou výkonnost v juniorských soutěžích a týmu Plymouth Whalers pomohl v sezóně 2006/07 k výhře v OHL. Místo posunu do týmu Capitals, kde nyní působí dvojice třicátníků Jose Theodore a Brent Johnson, se však rozhodovalo o jeho pozici na farmě.

Tam ovšem dostali přednost Daren Machesney a Rus Semjon Varlamov. Neuvirth jako až celkově pátý gólman se měl přemístit do ECHL, tedy o další úroveň níž.

Rodák z Ústí nad Labem, jehož si Washington vybral jako celkově 34. hráče draftu 2006, tak neví, na čem je. "Nevím, jak to v klubu s perspektivou pro Michala myslí, ale odchod do East Coast Hockey League jsme odmítli. Byl nejlepším brankářem Ontario Hockey League, zaslouží si lepší soutěž. Když to nevyjde v zámoří, půjde do Evropy," řekl hráčův zástupce Jaromír Henyš starší serveru hokej.cz.

Nižší liga nic neřeší

Podle jeho slov nechtěl trenér farmářského týmu dva mladé brankáře, a ponechal si proto o něco zkušenějšího Machesneyho. "Ale nižší liga nic neřeší, bude lepší, když Neuvirth půjde zpátky," uvedl Henyš.

Zájem o Neuvirthovy služby má údajně Třinec. "Jsem ve spojení s generálním manažerem Pavlem Markem, Oceláři by Michala chtěli. Ovšem za předpokladu dohody se Spartou," dodal Henyš. Práva na gólmana má totiž stále Sparta, v jejíž juniorce v Česku naposledy chytal. V kádru Pražanů jsou však nyní sedmadvacetiletý Tomáš Duba a o tři roky mladší Tomáš Pöpperle.

Neuvirth je podle Henyše připravený k okamžitému návratu do Evropy; nyní pouze trénuje a čeká na dohodu o angažmá. S nabídkou přispěchaly například i Banská Bystrica či Žilina, kde by byl týmovou jedničkou.

Reklama