Hlavní obsah

Sparťan Broš: Nejsme blbci, další černé série se nesmí opakovat!

Útočník Michal Broš pohřbil dvěma úterními góly šanci Slavie na prodloužení vítězné série. Sparťanský hokejista si v pražském derby připsal také jednu asistenci a výrazně se podepsal pod drtivé vítězství v dohrávce 17.kola, díky které Sparta poskočila o stupínek výše a přerušila šňůru pěti porážek. „Změnili jsme tolik rituálů, že ani nevím, který nám pomohl,“ hýřil optimismem Broš po výhře 5:0 nad mistrovskou Slavií.

Článek

Může být výhra nad Slavií tím impulsem, který nastartuje tým k lepším výkonům?

Doufám, že jsme si sedli na p*del a vítězství nad Slavií bude nový začátek.

Vaše formace se podílela v úterý na třech gólech, spolupráce tedy klape?

S Ondrou (Kratěna) i Davidem (Výborný) se mi hraje dobře a dáváme góly. Za naší lajnu musím říct, že nám to klape a doufáme, že se přidají také ostatní formace a budeme hrát ještě lépe.

Co jste před derby změnili?

Když se prohrává, tak člověk zkouší před zápasem všelijaké věci. Změnili jsme toho tolik, že ani nevím, co vlastně zafungovalo. Snad se nám podařilo sérii porážek zarazit a vše se obrátí.

Vítězství 5:0 je jednoznačné, kde jste nabrali sílu, že se výkon mužstva zlepšil?

Rozhodlo, že jsme byli v opačném psychickém rozpoložení. Slavia měla totiž v hlavě velkou pohodu a dařilo se jí. Věděli, že nám se nedaří. Nechtěli to podcenit, ale na druhou stranu neměli co ztratit, naopak my jsme se semkli a nechtěli spadnout ještě hlouběji.

Rychlá úvodní branka vám asi hodně pomohla, je to tak?

Úvod nám vyšel parádně a zahráli jsme tak, jak bychom chtěli pořád. Když jsme udrželi další dvě střídaní po našem prvním gólu, tak jsem si říkal, že by to mohlo dopadnout dobře, protože tohle se nám dlouho nepovedlo. (smích)

Pomohli vám také diváci, kterých se na stadiónu sešlo přes 11 500?

Už na minulý zápas byla super návštěva, takže jsem podobnou atmosféru čekal. Kulisa byla neskutečná. Museli jsme to urvat i kvůli lidem.

Co budete muset udělat, aby se váš výkon opakoval i v dalších zápasech?

Musíme si zapamatovat, co vedlo k vítězství nad Slavií a také pocity po tom, co jsme prohráli pět zápasů po sobě. To už nechce nikdo zažít. Musíme se poučit. Každý může udělat chybu, ale jenom blbec ji opakuje. Doufám, že nejsme ti blbci.

Neušili jste si na sebe trochu bič? Trenér Jelínek řekl, že bude chtít stejný výkon také v dalších duelech...

Byl bych rád, kdybychom výkon zopakovali. Určitě by mně to nevadilo. Budu se snažit připravit stále stejně a uvidíme, jak budeme pokračovat.

Pomohly vám tři dny volna?

Někdy je lepší hrát zápasy rychle za sebou, jindy ve vhodnější volno, ale člověk si nevybere. Nevím, jestli nám pauza pomohla. Ve fyzičce by rozdíl být neměl.

Jak jste strávil víkend?

Byl jsem s klukama, protože rodina byla v Olomouci. Dali jsme obědy, kafe, byl jsem v kině na Nestydovi, takže jsem kompletně změnil program, než co jsem zvyklý dělat.

Podařilo se hokej z hlavy vyhnat úplně?

Vůbec. Přistihli jsme se, že o ničem jiném nemluvíme. Řekneme si, že necháme hokej stranou, ale za dvě minuty už rozhovor zase sklouznul k hokeji, je to pořád dokola.

Na kafíčku jste byli také po nedělní prohře s Plzní?

Dlouho jsme se neviděli, tak jsme byli spolu také přes den. (smích)

Byli jste všichni nebo jen někdo?

Jen pár kluků. S Jirkou Vykoukalem, s Růčou (Martin Ručinský) a tak nějak jsme to probírali pořád dokola.

Pomohlo to?

Stoprocentně!

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice