Hlavní obsah

Gólman Neuvirth se vrací ze zámoří a míří do Třince

TŘINEC

Soupisku třineckých hokejistů rozšíří brankář Michal Neuvirth, který přerušil kariéru v zámoří a přinejmenším do poloviny prosince bude působit u Ocelářů. Dvacetiletý gólman Washingtonu Capitals má podle dohody zatím od klubu povolení ke startům v extralize do 14. prosince. Juniorský reprezentant už přiletěl do Prahy, ale k Ocelářům se připojí až v pátek večer po utkání na Spartě.

Článek

"Zatím jsou vyřízeny všechny formality ve vztahu k Washingtonu, ale nikoliv ke Spartě, která vlastní jeho hráčská práva pro českou extraligu. Proto ještě nelze říct, kdy bude k dispozici trenérům," řekl ČTK mluvčí Ocelářů Ivo Pullmann.

Neuvirth ještě zvýší už tak velkou konkurenci mezi třineckými gólmany. O místo v brance se totiž dělí zkušení Roman Čechmánek s Martinem Vojtkem, který výtečným výkonem v Liberci v pondělí výrazně přispěl k prvnímu tříbodovému vítězství Ocelářů venku.

Neuvirthův příchod prý ale nepředznamenává rozpad dvojice Čechmánek - Vojtek. "Nikdo neodchází. Dohoda s Washingtonem zní tak, že ke čtrnáctému prosinci si brankáře Neuvirtha může stáhnout zpátky do zámoří. Do té doby proto budeme mít tři brankáře a kdo bude chytat, je věcí trenérů," řekl Pullmann.

Neuvirth, kterého Washington draftoval před dvěma roky, má zatím k prvnímu startu v NHL daleko. Talentovaný gólman byl po zranění v letním kempu v týmové hierarchii až na pozici číslo šest a letošní sezónu zahájil na farmě v Hershey. Předchozí dva roky prožil v Plymouth Whalers a Windsor Spitfires.

Třineckým fanouškům se už představil v srpnu, kdy v exhibici proti Ocelářům hájil branku Jágr Teamu. "Návratem domů můžu víc získat než ztratit. Potřebuju chytat, hlavně proto jsem se domluvil s Třincem," vysvětlil Neuvirth pro hokej.cz.

Reklama

Související témata: