Hlavní obsah

Hokejové Kladno sráží výpadky

Nervy na dranc musí mít fanoušci kladenských hokejistů. Středočeši totiž v posledních dvou zápasech v Mladé Boleslavi i v úterý doma s Karlovými Vary sahali po vítězství a měli dvou, respektive tříbrankový náskok. Nakonec ale získali celkem jen tři body.

Foto: Jan Tauber (HC GEUS OKNA Kladno)

Hokejisté Kladna Jaroslav Kalla (vlevo) a Radek Bělohlav

Článek

„Potřebujeme konečně z nějakého zápasu urvat tři body. Bylo by fajn získat jedno utkání klidněji, protože pokaždé to jsou velké nervy,“ připomínal kapitán kladenského týmu Pavel Patera minulé domácí penaltové vítězství nad Třincem, v němž Středočeši prohrávali o tři branky i včerejší ztrátu pro změnu třígólového vedení v boji se Západočechy. „Trápí nás velké výpadky,“ krčil rameny zkušený kladenský centr.

„Dvakrát za sebou jsme trestuhodně ztratili náskok, který byl dostatečný pro vítězství. Sami dostáváme soupeře do hry. Děláme neskutečné chyby,“ láteřil kladenský útočník Radek Bělohlav, který podruhé za sebou v domácím utkání zajistil Kladnu druhý bod v nájezdech. „Jenže body nám naskakují pomalu. Doma nesmíme prohrávat,“ burcoval.

Kladno čekají Pardubice, které tři poslední zápasy vyhrály. A pak čtyři utkání u soupeřů. „Věřím, že se přiblížíme loňské sezóně, kdy jsme téměř vyhráli třetí i čtvrtou čtvrtinu extraligy. Ale musíme být zodpovědnější,“ říkal Bělohlav.

Reklama

Související témata: