Hlavní obsah

Budějovice asi mají strach o záchranu, říká manažer Boleslavi Suk

PRAHA

Vztahy mezi hokejovou Mladou Boleslaví a Českými Budějovicemi jsou po událostech z tohoto týdne pořádně vyhrocené. Jihočeský klub, který extraligovému nováčkovi před sezónou zapůjčil do konce soutěže na hostování brankáře Jana Cháberu a obránce Marka Posmyka, nyní žádá, aby se oba hráči vrátili zpět. Mladoboleslavští prý řádně neplní předem domluvený splátkový kalendář. Boleslav za celou situací vidí úplně něco jiného.

Článek

Mountfield vyhlásil, že oba hráči se po 15. lednu musí vrátit na jih Čech. Chábera s Posmykem sice dál zůstávají v kádru nováčka, do pátečního utkání na Slavii ale nenastoupili. Pokud by totiž smírčí komise, která se celým případem bude zabývat v úterý, rozhodla, že Chábera s Posmykem zasáhli do duelu na Slavii a nedělního utkání v Kladně neoprávněně, výsledky Boleslavi by byly zkontumovány ve prospěch soupeře.

„Jejich start jsme zvažovali, ještě ráno byli oba v sestavě. Ve čtyři hodiny jsme se s panem Plachým (předsedou představenstva) a celým představenstvem rozhodli, že kvůli případnému vítězství nebudeme riskovat možnost ztráty tří bodů,“ vysvětlil trenér Boleslavi Jaromír Šindel. Jeho tým i bez nehrajícího dua na ledě mistra zvítězil 7:5. „Jsem strašně rád, že jsme se tak rozhodli. Hráče to zdravě namotivovalo,“ těšil Šindela tříbodový import.

Suk: Pravdu máme my

Vedení klubu se ještě v den zápasu snažilo s Budějovicemi celou záležitost urovnat. Marně. „Požádal jsem generálního manažera Budějovic (pana Jouna) o to, aby se ke klukům zachoval fér a mohli tak následující dva zápasy (do zasedání smírčí komise) odehrát. Budějovice se k tomu postavily negativně,“ přibližuje průběh jednání generální manažer Boleslavi Cyril Suk, který nad postojem Jihočechů jen kroutí hlavou. „Mezi kluby existují různé dohody a úmluvy, které se respektují. Tento způsob řešení je velice ojedinělý.“

Boleslav tak Posmyka s Cháberou k zápasu nenominovala, přestože je přesvědčena, že pravda leží na její straně. „Nakonec jsme dospěli k názoru, že bychom tím tým mohli poškodit. Byla by škoda dát tři body všanc, kdyby smírčí komise rozhodla proti nám," řekl Suk, který vzápětí dodal. „Jsme přesvědčeni, že pravdu máme my. Nikdy ale nevíte, jak to může celé dopadnout.“

Bývalého vynikajícího tenistu zároveň zaskočilo, jak radikální postoj zastaly k celé aféře České Budějovice. „Myslím si, že jestli měly vůči nám určité požadavky, měla předcházet nějaká výzva. Ne to řešit tímto stylem,“ mrzí Suka. „Některé dohody se upravovaly za pochodu, ještě v průběhu podzimní části sezóny. Stojím si za tím, že my dohody plníme,“ znovu zdůrazňuje.

V Boleslavi věří, že Chábera zůstane

Plní-li Boleslav vše podle předem stanovených smluv, proč se kolem Posmyka s Cháberou nyní strhla taková mela? „Boj se odehrává na všech frontách. Jsou tam určité zákulisní věci,“ říká Suk poněkud tajemně. Více ale prozradil v odpovědi na dotaz Sport.cz, který zněl: Myslíte si, že Budějovice mají strach o záchranu a celou aféru tak uměle vyvolaly? „Myslím si, že jste to řekl úplně přesně!“

Před nedělním zápasem na Kladně tak Boleslav čeká úplně stejné dilema jako před duelem na Slavii. Nasadit Cháberu s Posmykem, nebo ne? „Znovu si sedneme a situaci vyhodnotíme. Nemáme důvod měnit vítěznou sestavu. Stát se ale může cokoliv,“ nemá Šindel doposud jasno. Co kdyby navíc smírčí komise v úterý dala za pravdu Jihočechům a Posmyk s Cháberou tak museli Boleslav opustit? Zejména ztráta brankářské jedničky by byla pro zbytek soutěže hodně bolestná... „Pevně věříme, že Chábera u nás zůstane,“ říkají unisono Šindel se Sukem.

Reklama

  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín zítra 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec zítra 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec